Dom i oprema

Amerika nam šalje BBQ – poznajete ga?

Puno toga je u našoj prošlosti došlo iz Amerike – jedna takvih stvari je na primjer krumpir. Mnogo godina unatrag dobili smo ga u Evropu, a danas si mnogi među nama ne možemo predstavljati život bez njega! Ako idemo dalje, ovdje je još jedna stvar, bez koje si neki ljudi više ne predstavljaju svoj život – to je McDonalds! Hamburgeri, Coca-Cola, pa pomfrit i sve ostale stvari, koje se mogu tamo kupiti su za neke ljude kao druga – ovdje je u pitanju i zdravlje ljudi, ali pustimo sad ovo!bbq Idemo na ono nešto zdravije, što bi mogli dobiti iz Amerike, a to je BBQ ili sa cijelom rečenicom „barbecue“. To je način pečenja mesa, to je cijela industrija, koju u Americi obožavaju, a kako je kod nas?
Neki od vas, već ste vjerojatno čuli za taj način pečenja mesa – mnogi ste do danas vjerojatno mislili, da je to ista stvar, kao kod nas pečenje na roštilju, ali nije baš tako! Naprava, na kojoj pečete meso je dosta slična, ali način kako se meso peče je malo drugačije! Ako ćete pogledati najbolje kuhare, koji spremaju meso na roštilju, onda ćete vidjeti, da jako puno rade na tome, kakva će biti njihova vatra – naša roštiljada radi na vatri – ako ona nije kvalitetna i prava, ni meso neće biti dobro ispečeno! A kako je kod Amerikanaca? Njihov BBQ način pečenja je malo drugačiji – sve skupa se ne peče na vatri, nego se peče malo iz nje – jako bitan je dim, koji dolazi iz vatre!

Znači, taj poseban okus mesa dobivate sa dimljenjem i vrućinom, koja dolazi iz vatre – baš zbog toga je taj način drugačiji i baš zbog toga je tako poseban. Znači, da bi i vi i vaši obroci bili malo drugačiji, potreban vam je roštilj, kojeg možete kupiti praktički na svakome koraku – ako tražite onoga pravoga, kakve koriste u Americi, morat ćete pretražiti Internet, tamo se dobije praktički sve što poželite! Kad jednom nađete i dobijete ono što želite, zapalite vatru, napravite dim i uživajte u onome što nam je poslala Amerika – ponekad od njih dođe i nešto zanimljivo, a da o ukusima ne raspravljamo, u tome su uvijek bili jako dobri i kvalitetni!

Ova kategorija: