Automoto i oprema

Auto tepisi za svakoga

Tržište autodijelovima prepuno je raznih pomagala za automobil. Neka od tih pomagala su dekorativna, neka funkcionalna, a neka se kupuju u obje svrhe. Auto tepisi se mogu svrstati u sve kategorije, ovisno o tome koji model se kupi. Oni su prije svega funkcionalno pomagalo jer pomažu da prljavština ostane na jednom mjestu te se kasnije lakše ukloni iz automobila. Mogu biti gumeni i tekstilni. Gumeni auto tepisi se uglavnom smatraju samo kao funkcionalno pomagalo, dok se tekstilni mogu promatrati i kao dekorativno, budući da mogu izgledati vrlo atraktivno i lijepo se uklopiti u automobil.

Funkcionalnost i dekorativnost tekstilnih auto tepiha

Tekstilni auto tepisi se na tržištu mogu pronaći kao univerzalni i tipski. Univerzalni se mogu postaviti u bilo koji automobil jer su svi istih dimenzija. Zbog toga će u neke automobile odlično pristajati, a u neke malo manje. No, svi koji teže dekorativnoj funkciji će izabrati tipske. Tipski tekstilni auto tepisi rade se po točnoj mjeri za svaku marku automobila što znači da će savršeno pristajati. Uz sve to, nude i nešto veći izbor boja, kao i neke atraktivnije dizajne. Također, postoje i tvrtke koje vam nude mogućnost personalizacije, odnosno mogućnost da po vašoj želji izrade auto tepihe. Na taj način možete dobiti točno onakve auto tepihe kakve ste priželjkivali.
No, iako su ovi auto tepisi vrlo atraktivni, njihovo čišćenje ponekad zna biti problematično i potrebno je nešto više napora da bi se dobro očistili. Stoga ih neki ipak izbjegavaju.

Funkcionalnost gumenih auto tepiha

Gumeni auto tepisi nisu toliko atraktivni kao oni tekstilni, no zato su izrazito funkcionalni. Zbog materijala se vrlo jednostavno čiste i uglavnom ih je potrebno samo dobro isprati vodom. To jednostavno možete napraviti i prilikom pranja automobila i ostaviti ih da se osuše. Jedina stvar na koju je bitno pripaziti prilikom kupnje je njihova kvaliteta. Naime, često se oglašavaju gumeni auto tepisi s vrlo niskom cijenom, no nerijetko postoji i opravdani razlog tako niske cijene, a to je loša kvaliteta gume. Takvi auto tepisi još dosta dugo znaju ispuštati neugodni miris i potrebno je određeno vrijeme da taj miris nestane. Stoga, nemojte nasjedati na kupovinu najjefitnijih gumenih auto tepiha.

Zašto je ovjes automobila toliko bitan? Prečitajte više u sljedečem članku.

Autodijelovi za automobile su danas vrlo traženi i mogu se kupiti na raznim mjestima.

Ova kategorija: