Auto tepisi

Auto tepisi postali su gotovi neizostavan dodatak svakog automobila. Mnogi proizvođaći automobila ih daju kao dio standardne opreme, a ukoliko to nije slučaj, većina prodavača ih poklanja. Na taj način jedni ili drugi također imaju i koristi od toga jer nerijetko u takvim slučajevima tepisi sadrže i logotip kompanije pa se tako reklamiraju.

Uglavnom ih se može naći u dva oblika: tekstilni i gumeni. I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane i na svakome je da odluči za koji će se oblik odlučiti.

Tekstilni auto tepisi

tipski_tepisi

Postoji nekoliko verzija ovih tepiha, a osim svojim oblikom razlikuju se i u gustoći tkanja. Tako se možemo odlučiti za one skroz mekane pa do onih vrlo grubih. No, bez obzira na to, najveća mana ovih tepiha je njihovo čišćenje. Bilo da se radi o onima sa mekanom ili grubom površinom, prljavština se zavuće duboko u njih i teško ih je temeljito očistiti. Najjednostavnije ih je čistiti usisivačem ili četkom, ali to svejedno često nije dovoljno da se potpuno ukloni prljavština iz njih. Iz tog razloga, trebati će ih zamijeniti sa novima prije nego što bi to bio slučaj s onim gumenima. No, unatoč problemima sa čišćenjem, mnogi se ipak odlučuju za ovaj tip jer je ponuda stvarno velika i moguće ih je pronaći u raznim atraktivnim oblicima. To posebno cijene oni koji vole stilizirati svoje automobile pa im veliki izbor tekstilnih tepiha u tome pomaže.

Gumeni auto tepisi

tepihi-za-prtljaznik
Kao i tekstilni, ovi tepisi također dolaze u više različitih oblika, a razlikuju se u kvaliteti gume od koje su izrađeni. Oni najkvalitetniji, a samim time i najskuplji izrađeni su od najkvalitetnije umjetne gume. Oni su najotporniji na sve vremenske uvjete, neće im smetati niti jako niske zimske temperature kao niti jako visoke ljetne temperature. Puno će brže upijati vodu od onih jeftinijih modela, a isto tako i neće ispuštati nikakav miris. Glavna prednost ovih u odnosu na tekstilne tepihe je u lakoći čišćenja. Ove tepihe u većini slučajeva bit će dovoljno isprati sa jačim mlazom vode s obzirom da ne propuštaju tekućinu. S obzirom da se tako gotovo sva prljavština lako ispere i ne ostaje u tepihu, ovi auto tepisi su dugotrajniji i nećete ih morati dugo zamijeniti.

Ova kategorija: