Tehnologija i internet

Bez brige za napunjenost vaših mobitela

U današnje je doba teško zamisliti život bez mobitela, bez obzira jeste li mladi ili stari, zaposleni ili učenici, studenti i sl. Osim što nam pruža mogućnost povezivanja sa svima u svako doba, mobiteli se također mogu koristiti za zabavu, učenje i rad. Zato je veoma nezgodno kada naš mobitel usred posla ostane bez baterije.

Kako s time ne biste imali problema, na tržištu se već dulje vrijeme mogu kupiti i prijenosne baterije koje vam osiguravaju da će vaši uređaji nastaviti raditi i nakon što se isprazne.

Dugotrajnost mobitela

Mobiteli danas omogućuju mnoštvo različitih mogućnosti, kojima se volimo (ili moramo) koristiti svaki dan. Iako su moderni pametni telefoni danas u mnoštvu dijelova mnogo napredniji od onih prvih, jedan od dijelova mobitela koji i dalje kaskaju u napretku je baterija. 

Upravo radi toga, prijenosna baterija za mobitel tu je da bi vam olakšala život i smanjila brige oko mobitela. Umjesto da stalno sa strepnjom promatrate kako postotak baterije pada, bez brige ćete moći:

  • Uživati u glazbi
  • Koristiti GPS za vrijeme putovanja
  • Dopisivati se s prijateljima

A sve to čak i ako niste blizu utičnice koja vam je inače potrebna za punjenje mobitela.

Pametan odabir prijenosne baterije

Bez obzira birate li prijenosnu bateriju za mobitel za sebe ili pak kao poklon, postoje neke stvari na koje biste uvijek trebali obratiti pažnju. Prije svega, to je kapacitet prijenosne baterije. Što je veći kapacitet, to će baterija više puta vaš mobitel moći napuniti do kraja. 

Powerbank prijenosna baterija

Ipak, imajte na umu da i punjenje same prijenosne baterije traje, a s većim kapacitetom povećava se i cijena. Minimalan kapacitet prijenosne baterije trebao bi biti isti kao i kapacitet uređaja koji na bateriji najčešće planirate puniti. 

Brzo punjenje dobra je dodatna opcija

Većina današnjih pametnih telefona ima baterije koje su ipak nešto veće od starijih modela. Ipak, punjači mobitela omogućuju da od  0% pa do 100 % stignemo samo u nekoliko sati. Kako biste isti učinak mogli imati i uz svoj powerbank, važno je da provjerite koje on dodatne opcije omogućuje.

Video: Najbrži prijenosni punjač (prijenosna baterija) na svijetu

Brzo punjenje jedna je od tih opcija na kojoj biste svakako trebali inzistirati, jer će punjenje učiniti bržim i učinkovitijim. Također, imate li mobitel novije generacije razmislite i o powebanku s bežičnim punjenjem. Uz njih za punjenje ne morate čak imati ni žicu, već samo mobitel prislonite na određeno mjesto na prijenosnom punjaču. 

Ova kategorija: