Dom i oprema

Cijev za vodu za sustav navodnjavanja

Ako želite imati lijep travnjak oko vaše kuće ili u vrtu uzgajate povrće, neophodno je redovno zalijevati. Budući da danas većina ljudi ima puno obaveza i ne uspijeva stići baviti se stvarima „oko kuće“, najbolji način za rješenje problema je sustav za navodnjavanje vrta. On se sastoji od nekoliko elemenata, a najbitnija je cijev za vodu koja služi za transport vode. Kroz ovaj tekst ukazat ćemo vam na prednosti sustava za navodnjavanje i kako ga jednostavno možete postaviti u vrt.

Cijev za vodu

Cijev za vodu glavni je dio svakog sustava za navodnjavanje vrta. Iako mnoge od pomisli na ugradnju sustava navodnjavanja u vrt odbija trošak, realno je on najbolja opcija i ujedno ćete uštedjeti s njime. Sustav za navodnjavanje vrta:

  • Troši manje vode od ručnog zalijevanja
  • Štedi vam vrijeme 
  • Pravilno raspoređuje vodu na sve dijelove vrta
Cijev za vodu

Cijev za vodu glavni je dio svakog sustava za navodnjavanje vrta.

Ako sanjate o savršenoj travici, tada je sustav neophodan. Samostalno zalijevanje travnjaka nerijetko dovodi do nepravilnog raspoređivanja vode. Tako dijelovi travnjaka narastu više jer je zemlja primila više vode, dok dijelovi prime manje i sporije rastu.

Dijelovi sustava za navodnjavanje

Sustav za navodnjavanje vrta sastoji se od nekoliko dijelova, a to su:

  • Cijev za vodu ili više njih
  • Prskalice
  • Priključci za cijevi i prskalice
  • Stop ventili, koji se postavljaju na neke priključke gdje nema priključnih cijevi

Svaki od ovih dijelova ima svoju ulogu u sustavu, a ovisno o vrsti svakog dijela postoje oni sustavi koji se unaprijed programiraju za rad te sami se pale i gase u određeno vrijeme ili oni koje vi palite i gasite. 

Postavljanje sustava u vrt

Sustav možete sami postaviti u vrt bez puno problema, a prije postavljanja bitno je da planirate kako želite da bude postavljen. Naša preporuka je da postavite cijev za vodu i priključke u zemlju i tako vizualno ne štetite izgledu travnjaka ili vrta. Iskopajte kanale u koje ćete postaviti cijevi za vodu i priključke, te preko njih stavite zemlju i čvrsto pritisnite. Na priključke postavite prskalice za vodu.

Kupnja dijelova za navodnjavanje vrta

Cijev za vodu za navodnjavanje vrta i ostale dijelove sustava možete kupiti u web trgovini Ab D.o.o. Jednostavno odaberite sve elemente i stvari koje želite naručiti iz trgovine i dodajte ih u košaricu te izvršite narudžbu. Nakon narudžbe će paket biti dostavljen na vašu kućnu adresu i možete krenuti s montiranjem sustava u vaš vrt. Sretno!

Ova kategorija: