Automoto i oprema

Dodatno skladištenje na krovu automobila

Odabir idealne krovne kutije

Kao što je već navedeno, kako bi se postavila krovna kutija na auto, potrebni su krovni nosači, no važno je imati na umu kako ne odgovaraju svi modeli svakom tipu stoga je važno raspitati se i kupiti odgovarajuće. Kada to imate na umu, važno je razmisliti o tome kakve karakteristike treba imati vaša idealna krovna kutija poput:

  • veličine – odaberite onu dovoljnog kapaciteta 
  • materijala – preporučuju se krovne kutije od titanija, aluminija i legure koje se neće deformirati pri visokom tlaku, temperaturi i vlazi 
  • načina proizvodnje

Ekspanzija u prodaji dodatne auto opreme

Istraživanju koja su ispitivala učestalost kupovine dodatne opreme kod korisnika automobila, pokazala su kako je u zadnjih deset godina prodaja automobilskih krovnih kutija porasla za visokih 70 %. Razlog ovim visokim brojkama može se naći u činjenici da sve više ljudi kupuje manje, gradske automobile koji nemaju puno prostora u prtljažniku. To im stvara niz organizacijskih problema tijekom putovanja koje kupovina krovne auto kutije uspješno rješava.

Automobilski krovni nosači

Automobilski krovni nosači su neophodan dio dodatne opreme

Krovni nosači

Automobilski krovni nosači su neophodan dio dodatne opreme kada želite kupiti bilo što od dodatne opreme za auto poput:

  •  nosača za skije
  •  nosača za bicikle
  •  nosača za snowboard
  •  nosača za kajak 

S obzirom na velik izbor dodatne opreme, najbolje je kupiti univerzalne nosače za krov automobila kako biste imali što više mogućnosti na krovu svog automobila, za prenošenje što više različitih stvari. Iako imaju naziv univerzalni, nisu svi univerzalni krovni nosači isti pa tako ne možete kupiti bilo koji univerzalni model. Kada ih kupujete, morate imati na umu da oni trebaju odgovarati tipu krova vašeg automobila. Primjerice, automobilski krovni nosači se ne mogu postavljati na automobile koji imaju stakleni krov ili krov s uzorkom ili šarama. To je vrlo važno kako biste što lakše, čvršće i sigurnije mogli postaviti krovni nosač na krov svog automobila. 

Ova kategorija: