Igračke i djeca

Drvene igračke su sinonim dugovječnosti

Većina igračaka koje danas možemo pronaći na policama trgovina s igračkama su izrađene od plastike. Plastika je relativno jeftin materijal i to je jedan od razloga zašto se proizvođači najčešće odlučuju za njezino korištenje. No, plastika nije toliko izdržljiva i imate li dijete koje voli malo „čvršću“ igru, vrlo vjerojatno će mnoge igračke završiti polomljene.

Zbog toga su drvene igračke puno bolja opcija. Drvo se ne može tako lako slomiti pa se ova vrsta igračaka često prenosi na više generacija. Drvene kocke spadaju u vrlo popularne, a dostupne su u raznim izvedbama.

Drvene kocke za igranje

Drvene kocke za igranje su mnogim dječacima i djevojčicama od najranije dobe omogućili da nauče oblike.

Učenje oblika uz drvene kocke

Drvene kocke za igranje su mnogim dječacima i djevojčicama od najranije dobe omogućili da nauče oblike. Najčešće dolaze s otvorima u koje se stavljaju 4 najčešća oblika:

  • Pravokutnik
  • Kvadrat
  • Trokut
  • Krug

Potrebno je da dijete uzme drvenu kocku odgovarajućeg oblika i ubaci je u pravu rupu. S obzirom na veličinu rupa, ne može se bilo koji oblik ubaciti u bilo koju rupu. Tako će dijete uz drvene kocke putem pokušaja i pogreške vrlo brzo svladati i naučiti više o oblicima.

Slaganje raznih slika na kockama

Možete se odlučiti i za drvene kocke koje na svakoj svojoj strani imaju jedan dio slike. Djetetov zadatak je da kocke dobro rasporedi, odnosno okrene ih na pravu stranu kako bi složio ispravnu sliku. Ovo također ima edukativni karakter pa će dijete i igranjem također puno toga naučiti. 

Naravno, ponekad djeca ne žele previše razmišljati i slagati slike, već jednostavno žele uzeti drvene kocke i slagati ih kako oni požele. Nemojte im to zamjeriti i ostavite ih da se igraju kako žele. Ipak su oni još uvijek djeca, a slaganje slika će doći s vremenom.

Igračke za više generacija

Drvene kocke, ali općenito igračke napravljene od drveta puno su izdržljivije od onih plastičnih. Zbog toga ih nakon što ih vaše dijete preraste možete spremiti i možda će se jednog dana vaše drugo dijete opet moći igrati s njima. Drvo je vrlo zahvalan materijal kada se radi o korištenju za dječje igračke. Može se odlično oblikovati, ali se i kasnije može odlično ukrasiti bojanjem, rezbarenjem i slično.

Zbog svega toga, drvene igračke su uvijek nešto skuplje od plastičnih, ali možete očekivati da će vam trajati puno dulje od bilo kakvih plastičnih varijanti.

Ova kategorija: