Automoto i oprema

Duži vijek trajanja uz LED sijalice za auto

Rasvjeta na autima je nešto što se dosta promijenilo tijekom godina, barem što se tiče tehnologije. Dugi niz godina su halogene sijalice bile gotovo jedina vrsta koja se ugrađivala na auto. Pružale su zadovoljavajuće osvjetljenje, uz dobru osvjetljenost.
No, tehnologija ne miruje te se danas kod nekih luskuznijih auta odmah ugrađuju LED sijalice za auto. Kod nekih auta srednje klase, daju mogućnost biranja kupcu da se odluči želi li ovu novu vrstu. Kod starijih se uglavnom i dalje ugrađuju halogene, ponajviše zbog cijene, kako bi ti stariji modeli auta mogli zadržati nisku cijenu. No, prednosti ove nove rasvjete nisu nimalo zanemarive.

Prednosti LED rasvjete

LED rasvjeta se i u kućanstvima pokazala kao pun pogodak te kao najbolji omjer kvalitete, odnosno uloženog-dobivenog. Stoga ne čudi da je bilo pitanja vremena kada će zaživjeti i u automobilskoj industriji. U odnosu na halogene, LED sijalice za auto imaju brojne prednosti:

  • Osvjetljenost je puno bolja i snažnija
  • Širi snop svjetlosti pa je cesta bolje osvjetljena i sa strane
  • Puno duži vijek trajanja
  • Energetski najučinkovitija varijanta

LED sijalice za auto

Ono što neke još uvijek koči u njihovoj nabavci je cijena. Koja je još uvijek nešto viša, no zbog manje potrošnje energije, dugoročno ćete svakako uštedjeti.

Trgovine su prepune LED sijalica

Ako ste se odlučili da su LED sijalice za auto ono što želite ugraditi, zaputit ćete se u neku specijaliziranu trgovinu s autodijelovima. No, tamo je izbor ogroman. Nemojte se iznenaditi kada vidite oznake na njima poput H1, H4, H7 i ostale. Ako ne znate koje odgovaraju modelu vašeg automobila, najbolje je obratiti se prodavaču za savjet.

Osim tamo, LED sijalice za auto možete kupiti i kod nekog autoelektričara. Oni nerijetko nude i kupnju ove nove vrste sijalica te će vam je odmah i ugraditi.

Samostalna ili stručna ugradnja LED sijalica

Ako znate sami promijeniti LED sijelice za auto, odlično. Ako ne znate, morat ćete odabrati nekoga tko vam to može učiniti, poput ranije spominjanog autoelektričara. Naime, kod nekih auta je teško doći do otvora za svjetla kako biste sami mogli izvršiti zamjenu. S obzirom na iskustvo i stručnost autoelektričara, taj postupak će sigurno biti gotov u svega nekoliko minuta.

Ova kategorija: