Kako kupiti Bitcoin preko interneta?

Nakon eksplozije i naglog porasta cijena kriptovaluta krajem 2017. godine, mnoge je zainteresirala kupnja Bitcoina i drugih kriptovaluta. Razočaranje je mnogima doveo veliki pad cijena kroz 2018. godinu, te su mnogi izgubili određeni dio investicije. Razlozi za to su sasvim normalni kod ljudi koji se bave ekonomijom i sve što naglo raste – mora naglo pasti. Da Bitcoin nije mrtav uvjerila nas je 2019. godina, gdje je njegova cijena u stabilnoj uzlaznoj putanji. Kroz današnji tekst saznajte što su kriptovalute, kako kupiti Bitcoin putem interneta, te gdje ga čuvati. Continue reading

Kolica za alat za organiziranog majstora

Ako ste majstor, vjerojatno znate koliko je važno imati dobro organiziran prostor za pohranu alata po kojemu se lako navigirati prilikom rada. Ipak, držite li svoj alat na policama i u ormarima, vjerojatno znate i kako je teško imati sav alat pri ruci. Nekako uvijek postoji jedan odvijač ili kliješta koje se niste sjetili ponijeti, pa se sve češće nađete na ruti između novog projekta koji izrađujete i mjesta gdje vam stoji alat.

Uz to, nered se gotovo pa čarobno odjednom stvori u vašoj radionici, što dodatno komplicira bilo kakav rad! Patite li od ovakvih problema, kolica za alat tu su da vam olakšaju posao i pomognu urediti, organizirati i održati svoj alat nadohvat ruke.

Continue reading

Kupnja bitcoina

Bitcoin je danas najpopularnija digitalna valuta, često nazivana i kriptovaluta. Oko bitcoina se veže i dosta mističnosti, a najveći misterij je onaj oko njegova postanka. Naime, još uvijek se ne može sa sigurnošću reći tko je zapravo njegov pravi tvorac. Mnogi ga povezuju s informatičarem Satoshi Nakamoto-om, no on to nikada nije priznao. Također, ne postoje zalihe bitcoina, već ga korisnici diljem svijeta stvaraju tako što svojim računalima rješavaju matematičke zadatke. Taj proces naziva se „mining“ i što je više korisnika koji se time bave, zadaci koji se moraju riješiti postaju sve teži. A one koji se time ne žele baviti sigurno zanima odgovor na pitanje kako kupiti bitcoin.

Continue reading

Brojne prednosti online faktura

Kada imate svoju firmu, obrt ili neki drugi oblik poslovanja, znate da ćete nuditi svoje usluge ili proizvode. Kako biste ih naplatili, morat ćete izdavati fakture. Nekada davno su se sve fakture ručno ispisivale jer računala to nisu bila u mogućnosti odraditi. Napretkom računalne tehnologije, fakture se danas vrlo jednostavno mogu izrađivati na računalu i ispisivati putem pisača. Daljni napredak, pogotovo Interneta i njegove dostupnosti, doveo je do pojave firmi koje su nudile uslugu online faktura. A upravo korištenje takvih usluga može značajno unaprijediti vaše poslovanje.

Continue reading

Nepravilni glagoli moraju se naučiti napamet

Svaki jezik ima svoja zakonitosti i pravila, a mnogi jezici imaju i neke karakteristike koje su javljaju samo u tom jeziku. Jedna od karakteristika engleskog jezika su nepravilni glagoli. To su glagoli koji nemaju neki točno određeni oblik, već se taj oblik razlikuje kod svakog glagola. Nastali su iz engleskog jezika koji se koristio u prošlosti te su se zadržali i do danas. Stoga je vrlo bitno naučiti te nepravilne glagole jer se oni pojavljuju u jako mnogo rečenica.

Continue reading