Automoto i oprema

Honda motor je najpouzdaniji suputnik na cesti

Pouzdanost mehaničkih komponenata jedan je od najvažnijih kriterija prema kojima kupac odabire automobil, a motor je najvažnija komponenta od svih. Kvalitetan rad motora je najvažnija stvar koju automobil mora imati, što zna svaki vozač kojemu je njegov motor do sada otkazao poslušnost.

Iako dio odgovornosti za kvar motora imaju i vozači koji znaju biti neodgovorni i ne održavati motor redovnim servisima, velik dio odgovornosti snosi i proizvođač. Ali ne i Honda motor, jer je već godinama prvi na listi najpouzdanijih na svijetu, i to čak dvostruko pouzdaniji od svog najvećeg rivala, Toyote, te trostruko od Mercedes- Benza.

Honda motor

Honda motor je izuzetno izdržljiv, snažan i ima velik broj dodatnih svojstava i programa

Snaga snova – slogan koji sve govori

Poznati Hondin slogan – snaga snova, govori ono najvažnije o Hondi, a to je da su inovacija i snaga najvažniji faktori kod stvaranja proizvoda. Osim proizvodnje motora za motocikle i automobile, Honda proizvodi i motore za letjelice, brodove, pa čak i robote.

Honda motor je izuzetno izdržljiv, snažan i ima velik broj dodatnih svojstava i programa koji omogućuju bolji rad motora. Jedan od dobrih primjera za to je Common rail dizelski motor koji ima iznimno uspješnu razinu izgaranja pa je motor ekonomičniji, tiši i ispušta manje štetnih tvari. 

Vrste motora Honda

Tu je i DOHC Honda motor s dva bregasta vratila u glavi motora, što mu daje dodatnu snagu, ali ne pojačava vibracije vozila. Rezultat je mala potrošnja goriva pri normalnoj vožnji s niskim okretajima, a veća snaga pri visokim okretajima kod brže vožnje.

Honda je veliki zaokret u proizvodnji motora napravila sa svojom VTEC tehnologijom koja je stvorila mogućnost da auti istovremeno budu brzi, snažni, ali i ekonomični. Također mnogo ulaže u sigurnost vozača tijekom vožnje pa su Hondini motori najsigurniji na svijetu, a pritom snaga motora nije umanjena, kao što je čest slučaj.

Najprodavanije vozilo u povijesti – Honda motocikl 

Honda se može pohvaliti još jednim velikim postignućem, a to je da je proizvela najprodavanije vozilo u povijesti – Honda Cub motocikl. Prvi je proizveden davne 1958. godine, a do danas je prodan u gotovo 90 milijuna primjeraka. Stoga ne treba čuditi da je Honda već 50 godina najveći proizvođač motocikala na svijetu, s najjačim malim motorima neizrecive snage.

Poznavatelji Formule 1 znaju i da je Honda jedan od najznačajnijih opskrbljivača bolida motorima i zaslužna za mnoge pobjede na natjecanjima. Upravo su se Hondini motori pokazali najsnažnijim i nisu se kvarili.

Osim toga, Honda motor s unutarnjim izgaranjem proizvodi se u količini od 14 milijuna komada godišnje, a njegova je upotreba vrlo široka: od motocikla i skutera do kosilica i vodenih pumpi. Ne postoji uređaj ili vozilo kojeg Hondin motor neće poboljšati i učiniti snažnijim.

Čitajte i sljedeći članak: Motoristička oprema kao zaštita u slučaju nezgode

Kada je u pitanju motoristička oprema, kaciga je uvjerljivo najvažniji dio koji uvijek tijekom vožnje morate imati na sebi. 


Ova kategorija: