Dom i oprema

Idilična Ljubljana odlično je mjesto za nabavu nekretnine

Ljubljana, glavni grad Slovenije, ujedno je i najveći grad u državi, u kojem živi nešto manje od tristo tisuća stanovnika. Ovaj ljupki grad na rijeci Ljubljanici prvi put se u literaturi spominje u 12. stoljeću te od tad polako raste i širi svoje granice privlačeći sve više i više stanovnika u kotlinu.

Ugodna klima, lijepa arhitektura, ali i blizina zemalja poput Austrije i Italije oduvijek su bili jedan od glavnih razloga koji je privlačio stanovništvo u Ljubljanu, a ulaskom Slovenije u Europsku uniju privlačnost Ljubljane samo je porasla. Dobra gradska povezanost, ali i povezanost putem zraka s daljim destinacijama samo su dodatni argumenti za nekretnine u Ljubljani.

Brza ali ipak kvalitetna izgradnja

Pozitivne strane Ljubljane dosad su uvidjeli mnogi, kako domaći tako i strani stanovnici. S jedne strane, Ljubljana nudi idilu i privatnost života u manjem gradu, dok s druge strane i dalje nudi sve mogućnosti i odličnu povezanost koju nude velegradovi diljem Europe.

Ovaj idiličan duh već stoljećima privlači ljude u Ljubljanu, a što utječe na povećanje broja stanovnika, ali i cijene nekretnine u Ljubljani, koje su u posljednjih nekoliko godina osjetno porasle. Ipak, Ljubljana na izbor nudi sve, bez obzira želite li za nekretnine u glavnom gradu Slovenije u obliku stana u novoj zgradi, kuću izgrađenu u tradicionalnom stilu podneblja ili pak prostor na kojemu vlastitu nekretninu možete osmisliti i izgraditi sami.

Potraga za nekretninom

Jedini ograničavajući fakto za nekretnine, osim cijene, može biti prostor. Planirate li izgradnju vlastite kuće ili stana u Ljubljani, preporučljivo je prvo provjeriti rubove grada, ili, ako već u samom gradu ne postoji dobra parcela, predgrađe. Ljubljana je odlično povezana s okolnim mjestima pa pri putovanju ne bi trebalo biti problema.

S druge strane, nekretnina u Ljubljani može biti pun pogodak. Stan u centru Ljubljane možda će biti više cijene, no pružati će vam nesmetano svakodnevno uživanje u klasičnoj arhitekturi srca grada. Traženje većeg stana ili kuće za obitelj, može se pak pokazati nešto težim pothvatom. No, ako niste tip osobe za stanove nemojte stvarati kompromise oko tipa nekretnine, već se radije odlučite za neko koja je dalje od centra Ljubljane, u kojoj ćete i dalje imati privatnost.

Ova kategorija: