Tehnologija i internet

Iskoristite pogodnosti hrvatske nacionalne domene

Osim toga, vrlo je važno odabrati i dobru domenu i ekstenziju, koju će posjetitelji moći lako upamtiti. Iako se to možda na prvu čini kao lak posao, to ipak nije tako, zato što je potrebno pronaći onu koja je slobodna, odnosnu onu koju nitko prije vas nije registrirao. Domena HR odlična je planirate li se predstaviti domaćem tržištu.

Pokorite hrvatsko internetsko tržište

Planirate li otvoriti neki web shop ili se na neki način želite predstaviti hrvatskom tržištu, onda je najbolja opcija da se registrira domena HR. Riječ je o onoj koja ima ekstenziju .hr i prema tome je vrlo lako prepoznatljiva. Mnogi je nazivaju i Carnet domena zbog organizacije koja je zadužena za njezino upravljanje. U Hrvatskoj je to Carnet, odnosno Hrvatska akademska i istraživačka mreža. Oni se brinu o registraciji, odnosno paze da ne bi došlo do registracije dvije potpuno iste jer to nije moguće. 


Hosting web stranica je usluga smještaja web stranica na nekom poslužitelju ili zakup cijelog poslužitelja.

Nacionalne domene

Svaka zemlja ima svoju nacionalnu domenu koja je prepoznatljiva po ekstenziji koja je zapravo kratica te zemlje. Hrvatska nacionalna domena tako ima kraticu .hr. Upravo ta HR domena sve je zanimljivija onima koji ciljaju na hrvatsko tržište.

Hrvatski hosting je sve kvalitetniji

Hosting web stranica je usluga smještaja web stranica na nekom poslužitelju ili zakup cijelog poslužitelja. Može se ugovoriti putem brojnih stranih tvrtki, a posljednjih nekoliko godina je hrvatski hosting sve popularniji. Nudi gotovo iste karakteristike kao i onaj koji ćete ugovoriti putem neke strane tvrtke, ali uz sve to imate sve potrebne informacije i pomoć na hrvatskom jeziku. Upravo to će znati cijeniti oni koji ne barataju toliko dobro stranim jezicima.

Odabrati uglavnom možete između 3 vrste:

  • Dijeljeni
  • VPS
  • Zakup poslužitelja

Ova kategorija: