Automoto i oprema

Izaberite pravu veličinu cerade za auto

Mnogi nemaju privilegiju parkirati svoj auto u garaži ili u nekom drugom zatvorenom prostoru, već ga moraju ostavljati vani. No, to može predstavljati rizik za auto od raznih vanjskih utjecaja. Najbolji način da se taj rizik smanji na minimum je da se kupi i postavi cerada za auto.

Zaštita

Kad se spomene cerada za auto, mnogima je prva pomisao zaštita od tuče i snijega i mnogi je nabavljaju upravo iz tog razloga. Ona će učinkovito štititi automobil od moguće štete nakon tuče, ali treba naglasiti da u nekim slučajevima čak niti cerada za auto neće biti potpuno sigurna zaštita. Naime, u slučaju velikog nevremena i tuče, moguće je da cerada za auto neće moći u potpunosti amortizirati udarce. Ali u svakom slučaju, da cerada za auto nije postavljena, auto bi mogao pretrpjeti značajnu štetu koja će rezultirati velikim materijalnim izdacima.

https://www.youtube.com/watch?v=cQLCfE70oJk

Osim te zaštite, cerada za auto će štiti auto i od raznih drugih vanjskih utjecaja. Oni koji parkiraju auto blizu drveća, vjerojatno su primijetili da je lim ponekad prekriven smolom koja se nerijetko toliko zalijepi da ju je teško skinuti. Isto tako, prilikom jakih vjetrova, postoji mogućnost da se neka manja grana odlomi i padne na auto. Oni koji pak auto parkiraju blizu prometnica, mogli bi vidjeti sitna oštećenja na limu od kamenćića koji udaraju u auto prilikom prolaska drugih vozila. Postavljena cerada za auto pružiti će odličnu zaštitu vašem autu i od tih utjecaja.

Veličine i postavljanje

Cerada za auto kupuje se ovisno o veličini vašeg automobila. U trgovinama se uglavnom mogu naći u četiri veličine, M,L,XL i XXL pa ćete lako pronaći onu koja dimenzijama odgovara vašem autu. Ako niste sigurni koja veličina vam je potebna, savjetujte se s prodavačem koji ima listu auta s pripadajućim veličinama.

Cerada za auto može se postaviti jako brzo i jednostavno pa nema razloga da što češće ne zaštitite svoj auto. Nakon što ste kupili odgovarajuću veličinu, potrebno ju je samo prebaciti preko cijelog automobila i pomoću elastičnih traka pričvrstiti na auto. Pripazite samo da ju okrenete na pravu stranu jer ona nerijetko ima posebna pojačanja na osjetljivim mjestima, poput haube i stakala.

Bitno je sjoš napomenuti da se cerada za auto mora postavljati isključivo na potpuno suhi automobil jer u suprotnom se može zalijepiti za auto pa će ju kasnije biti teško skinuti. Zato nemojte oklijevati, već ju na vrijeme postavite.

Šta napraviti, da bude prijevoz robe na avtomobilu sigurno? Neka se nabave, montiraju in upotrebe kvalitetni krovni nosači.

Ova kategorija: