Automoto i oprema

Jednostavan prijevoz raznih dodataka na krovu automobila

Svi oni koji često putuju automobilom, prilikom pakiranja imaju slične probleme. Kada je riječ o mnogobrojnoj prljazi, prljažnik najčešće nema dovoljno mjesta da bi u njega sve stalo. Oni koji primjerice odlaze na zimovanje, ne mogu u prtljažnik ugurati i skije. A mnogo je i onih koji vole sa sobom uzeti bicikle. No, postoji jedno mjesto na automobilu koje je slobodno i koje se može iskoristiti u te svrhe, a to je krov automobila. Sve što vam je potrebno su krovni nosači i pripadajući dodatak.

Krovni nosači za razne dodatke

Kada su krovni nosači za krovu automobila, možete se koristiti raznim dodacima. Svakako najpopularniji dodatak je krovna kutija. Ona služi kako biste u nju mogli postaviti razne stvari koje vam ne stanu u prtljažnik. A osim krovne kutije, krovni nosači se najčešće postavljaju na automobil kako bi se mogle prevoziti skije i bicikli. Sve što vam je u tom slučaju potrebno je kupiti odgovarajuće nosače za bicikl ili skije.

Stanje na tržištu

Tržište je danas prepuno krovnih nosača različitih proizvođača. Možete se odlučiti za univerzalne koji bi trebali odgovarati različitim tipovima automobila, ali i za tipske namijenjene točno određenom modelu automobila. Kada je riječ o konkretnim proizvođačima, postoji ih nekoliko. No, određeni proizvođači su se tijekom vremena izdvojili kao popularniji među kupcima. Krovni nosači švedske tvrtke Thule se svakako mogu svrstati u tu kategoriju. Ali to nije bez razloga.

Naime, njihovi krovni nosači su se pokazali kao odlično rješenje po svim karakteristikama. Budući da se oni nalaze stalno na krovu automobila, podložni su vremenskim utjecajima. Zato je važno da budu izrađeni od kvalitetnih materijala kojima to neće smetati. Mnogi krovni nosači koje Thule ima u ponudi su dodatno presvućeni gumom kako se ne bi oštetili i kako bi se spriječilo klizanje dodataka koji se na njih postavljaju.

Mnogi proizvođači nude i mogućnost zajedničke kupovine krovnih nosača i pripadajuće opreme. Takvom kupovinom možete biti sigurni da ćete dobiti najbolju usklađenost. Primjerice, ako vam je potrebna krovna kutija, možete kupiti komplet u kojoj se osim nje dobivaju i krovni nosači. Ujedno, takva kombinacija će vas stajati nešto manje nego pojedinačna kupovina.

Volite motore? Prečitajte i o tome gdje se kupuje najbolja moto oprema Maribor.

Ova kategorija: