Ekonomija i firme

Kako kupiti Bitcoin preko interneta?

Nakon eksplozije i naglog porasta cijena kriptovaluta krajem 2017. godine, mnoge je zainteresirala kupnja Bitcoina i drugih kriptovaluta. Razočaranje je mnogima doveo veliki pad cijena kroz 2018. godinu, te su mnogi izgubili određeni dio investicije. Razlozi za to su sasvim normalni kod ljudi koji se bave ekonomijom i sve što naglo raste – mora naglo pasti. Da Bitcoin nije mrtav uvjerila nas je 2019. godina, gdje je njegova cijena u stabilnoj uzlaznoj putanji. Kroz današnji tekst saznajte što su kriptovalute, kako kupiti Bitcoin putem interneta, te gdje ga čuvati.

Što su kriptovalute?

Bitcoin je svijetu predstavljen nakon krize 2008. godine, kao valuta budućnosti. On za razliku od današnjeg novca nudi transparentnost i fiksni broj, dok je u današnjem svijetu inflacija jedan od glavnih problema. Osim samog Bitcoina i rješenja u financijskom aspektu, stvorena je i blockchain tehnologija. Ona nudi transparentnost u raznim oblicima i trenutno se smatra budućnošću. Njena glavna prednost je nemogućnost mijenjanja podataka nakon što su potvrđeni, a to omogućuje transparentnost u mnogim industrijama. Također, decentraliziranost je jedna od glavnih prednosti blockchain tehnologije, te ona omogućuje da sustavom ne upravlja jedan server, već da svi korisnici tvore zajednicu. Mnogi Bitcoin smatraju budućnošću, a ako ste jedan od njih i zanima Vas investiranje u kriptovalute, u nastavku donosimo načine kako kupiti Bitcoin.

Čitajte i sljedeći članak: Kupite ili prodajte dionice putem brokera

U posljednjih nekoliko godina, dionice su postale vrlo popularan instrument za trgovanje. Tome je svakako pridonijela činjenica da su iz godine u godine brojne dionice ostvarivale odlične prinose za sve koji su ih posjedovali.

Kupnja Bitcoina

Mnogi se pitaju kako kupiti Bitcoin i misle da je to veoma kompliciran proces, no nije tako. Bitcoin jednostavno možete kupiti putem online mjenjačnica koje nude promjenu neke FIAT valute u Bitcoin. Kupnja Bitcoina je veoma jednostavna putem eToro web stranice, na kojoj osim Bitcoina možete investirati i u razne druge dionice i obveznice. Jednostavno odaberete željeni iznos Bitcoina koji planirate kupiti i uplatite novac putem bankovne kartice. Nakon toga Vaša investicija je zabilježena i postali ste vlasnik Bitcoina. 

Bitcoin novčanik

Nakon što smo Vas upoznali s Bitcoinom i blockchain tehnologijom i naučili kako kupiti Bitcoin, vrijeme je da Vas naučimo i gdje se Bitcoin pohranjuje. Kao što papirnati novac čuvate u kožnom novčaniku (najčešće), tako se Bitcoin čuva u digitalnom novčaniku. Svaka kriptovaluta ima svoj novčanik u koji se pohranjuje, a neki novčanici podržavaju pohranjivanje većeg broja različitih kriptovaluta. Bitcoin je veoma zanimljiva investicija, no bitno je napomenuti da je tržište još uvijek volatilno.

Ova kategorija: