Moda, ljepota i familija

Kape za svaku sezonu 

Bilo ljeto ili zima, kapa je nezaobilazan modni dodatak koji glavu čuva od svih vremenskih uvjeta. Kao zaštitu od kiše, hladnoće ili jakog sunca, kape nosimo od malih nogu, a osim kao dodatna barijera između nas i vremenskih nepogoda, također mogu poslužiti i kao modni dodatak koji zaokružuje naš izgled. 

Bilo da ih nosite radi mode ili radi zaštite, kape su odlična ideja za svakoga od nas, a mogu predstavljati i odličan poklon.

Toplo i suho pokrivalo zaglavu

I odrasli i djeca kape najčešće nose po zimi, kada je iznimno bitno sačuvati glavu od hladnoće, ali i neugodnih padalina poput kiše i snijega. Stoga je za zimu i hladne uvjete najbolje odabrati tople i debele kape. 

Idealna kapa bi prije svega trebala pokrivati uši, s obzirom da su one veoma osjetljive na hladnoću, no također bi trebala štititi i sinuse te barem djelomično prekriti čelo. Zimske kape vrlo su popularne i najčešće se rade o sljedećih materijal: 

  • vuna
  • umjetnog krzno 
  • prirodno krzno 
  • slični materijali gustog tkanja koji štite od hladnoće. 

Ipak, dobro je izbjegavati potpuno umjetne materijale s obzirom da oni generalno govoreći nisu prozračni, što lako može uzrokovati znojenje ispod kape.

Čitajte i sljedeći članak: Muški satovi za svaku prigodu

Muški ručni satovi mogu se podijeliti u tri glavne skupine, a to su:

  • digitalni
  • mehanički
  • satovi na bateriju

Zaštita od sunca

Ljeti kape najčešće nosimo kako bismo se zaštitili od jakog sunca. Što ona ima veći obod, to je zaštita od sunca veća, no ipak nisu svi modeli isti. Znojenje je po ljeti neizbježno bez obzira kakvu kapu imate – ipak, one tamnijih boja generalno su lošiji izbor, s obzirom da se tamne tkanine brže griju. Također, bitno je i da vas kapa ne stišće, jer u kombinaciji sa znojem to može dovesti do jako vidljivih iritacija na koži.

Na kraju, dobro je na umu imati i kako vam ona štiti samo prednji dio tijela – to što vam je lice u hladu ne znači kako vam ramena i leđa neće izgorjeti. Radi toga, pametno je potražiti kape sa štitnicima za vrat u obliku tkanine koja se lako može pričvrstiti i skinuti po potrebi. Također su i čest modni dodatak kojim možete pokazati naklonost najdražem sportskom klubu, gradu, glazbeniku ili pak bilo čemu drugome što vas veseli. Bez obzira nosite li ih radi mode ili radi stila, odaberite modele koji su vam udobni i u kojima ćete se osjećati lijepo.

Ova kategorija: