Zdrava prehrana i sport

Krema za njegu tetovaže održava ju blistavom

Tetoviranje je način ukrašavanja tijela koji u različitim kulturama postoji već tisućljećima. Iako kvaliteta tinte, pravilno zacjeljivanje i dobar tattoo majstor čine dobar temelj za dugovječnu i lijepu tetovažu, njega ne prestaje jednom kada ona zacijeli.

Koža je dio organizma i kao takva reagira na mnoge vanjske utjecaje, pa je bitno dodatno ju zaštititi na mjestima gdje je tetovirana, kako bi tetovaža ostala jednako oštra i saturirana kao i onda kada je nova. Kao i svim drugim dijelovima tijela i njoj je veoma bitno posvetiti pozornost i njegu, kako bi se očuvala njena kvaliteta i ljepota.

Stara tetovaža

Osim nekih općenitih smjernica za budućnost, tu savjeti oko njege često staju. Općenito je znano kako tetovaže ne bi trebalo izlagati direktnom i jakom suncu bez zaštitne kreme za sunčanje. Uz to, one na pregibima i mjestima na tijelu koja trpe mnogo trenja poput ruku trebaju više njege i popravaka tijekom vremena, jer se na njima koža izmjenjuje brže.

Tattoo krema

Stoga je važno da se odabera najbolja krema za njegu tetovaže koja odgovara potrebama kože, ali i izloženosti tetovaže na sunce, trenje, trljanje i slične negativne utjecaje.

Nova tetovaža

Imate li netom napravljenu tetovažu, veoma je bitno da pratite upute koje vam je dao vaš tattoo majstor, s obzirom da njega i zaštita tetovaže ovisi o njezinoj vrsti, mjestu na kojemu je i odjeći koju nosite kao i o godišnjem dobu. S obzirom da vaš tattoo majstor, koji vam ju je i radio, sve te aspekte može uzeti u obzir, on vas također najbolje može savjetovati o tome kako se brinuti o njoj.

Tattoo krema

Općenito, ona najbolje zacjeljuje na zraku, a kožu je potrebno mazati zaštitnom i hidratizirajućom antibakterijskom kremom poput Bepanthen kreme, koja će pomoći održati ju zdravom i olakšati zacjeljenje.

Prilagodite njegu potrebama

Iako je svakoj tetovaži potrebna njega, postoji nekoliko situacija koje jako mogu utjecati na kvalitetu one već zarasle. Jedna od njih je suha koža, koja vremenom može uzrokovati blijeđenje i zamućivanje. Imate li suhu kožu na mjestu one već zarasle, bitno je da odaberete kremu za njegu tetovaže s mnogo hidratizirajućih sastojaka.

Tattoo krema

Kao i kod drugih proizvoda za njegu, što su sastojci kvalitetniji i prirodniji to krema ima bolji utjecaj na kožu, no osim toga bitno je da sastav provjerite i kako biste izbjegli petrolej. Hidratantne kreme često su bazirane na petroleju, koji može dodatno izblijediti kožu, pa je zbog toga bitno da birate kreme na bazi vode koje neće imati negativan utjecaj.

Zaštita od sunca

UV zrake mogu uzrokovati veliko i brzo blijeđenje ukrasa za tijelo, ako ona nije pravilno zaštićena. Jednom kada se to desi, potrebno ju je popraviti jer nijedna krema ne može natrag vratiti pigment tinte koji je nestao. Stoga je bitno odabrati kremu za njegu tetovaže s jakim zaštitnim faktorom.

Za zaštitu od sunca također možete koristiti i najobičnije kreme za sunčanje visokog faktora koje će čuvati kožu od negativnog utjecaja UV zraka u kombinaciji s onom za njegu koja će hidratizirati kožu. Kremu sa zaštitnim faktorom potrebno je nanijeti barem 15 minuta prije izlaganja suncu, a planirate li kupanje u moru, potražite kreme koje su otoporne na vodu i neće se isprati.

Obična krema nije dovoljna

Imate li ukras za tijelo kojem je tijekom vremena nestala ona zasićenost i sjaj boja koju je imao ranije, posebne kreme za njegu tetovaže itekako vam mogu pomoći vratiti joj staru ljepotu. One su dizajnirane kako bi koži vratile glatkoću i gipkost te ju učinili mekšom, ali i kako bi vratili bogatstvo boja.

Nalazi li se ukras za tijelo na dijelu koji se puno isteže i presavija, gipkost kože veoma je bitna, kako se dijelovi ne bi odvojili ili prividno „razlili“ tijekom vremena. Tetovirana koža ipak je različita od netetovirane kože, zbog čega obična hidratantna krema neće moći odgovoriti na sve potrebe kože.

Proizvođači kozmetike kojima se vjeruje

Mnoge žene imaju svoje omiljene proizvođače kozmetike kojima najviše vjeruju. Lux-Factor je tako mnogim ženama na vrhu liste kada su u pitanju kozmetički proizvodi. Oni imaju veliki asortiman proizvoda te žene kod njih mogu pronaći sve ono što im je potrebno.

Mnogima će tako najbolja krema za njegu tetovaže biti upravo neka iz Lux-Factor asortimana. Ona će im pružiti njegu koju zaslužuju te će njihovi ukrasi na tijelu dugo vremena ostati lijepi kao i prvog dana.

Ova kategorija: