Automoto i oprema

Krovne kutije praktičan su dodatak za svako ljetovanje

Dolazak ljetnog perioda obilježen je godišnjim odmorima i putovanjima za koje smo se pripremali ostatak godine. Nema ništa bolje od ljenčarenja na plaži ili istraživanja novih mjesta na tople, osunčane ljetne dane – no tom opuštanju često prethodi mnogo stresa, u obliku pakiranja. To je pogotovo točno imate ili manji automobil u koji morate utrpati sve spakirane stvari za puno putnika – bilo da se vaša obitelj nedavno povećala za još jednog člana ili se na putovanje pridružio još jedan prijatelj (i sve njegove torbe). Savršeno pomagalo za takve situacije može se pronaći u obliku krovne kutije, koja pruža mnogo dragocjenog prostora za pakiranje.

Opasno pakiranje

Bez obzira gdje odsjedamo, svi imamo tendenciju upakirati što više stvari, „zlu ne trebalo“. To je pogotovo točno ide li se na kampiranje ili na put s malim djetetom. S obzirom da nismo voljni smanjiti broj stvari u autu, često posežemo za kreativnim iako možda ne tako sigurnim rješenjima, koji u slučaju prometne nesreće mogu dovesti do dodatnih ozbiljnih ozljeda koje su možda ipak mogle biti izbjegnute. Krovne kutije savršeno su rješenje – stvari će za vrijeme puta biti sigurne, pa će u kabini biti više prostora, a ako se neka nezgoda i desi, ne riskirate ozljede od stvari koje lete po kabini. Česta tendencija pri pakiranju je slaganje predmeta na ploču prtljažnika što smanjuje vidljivost pri vožnji. Krovne kutije, s druge strane, ne smetaju u vožnji jer su skrivene na krovu automobila.

Jednostavno korištenje krovne kutije

Krovne kutije upravo su osmišljene za čuvanje manjih stvari, bile one u torbama ili ne, koje nisu vodo-otporne. Zaštićene od vremenskih nepogoda, stvari u krovnim kutijama nije potrebno dodatno osiguravati – jednom kada zatvorite kutiju to je to, i nema potrebe za dodatnom opremom poput elastičnih ili običnih traka za vezanje. Krovne kutije dolaze u raznim veličinama pa, postoji li za to potreba, u njima ipak možete prevesti i veće stvari sa sobom na put, a još jedna pogodnost krovnih kutija jest da ne utječu puno na visinu automobila. To može značiti puno ako se planirate odvesti na neko teško dostupno područje s puno malih tunela. Sve u svemu, krovne kutije pametan su i jednostavan dodatak koji će uvelike smanjiti stres koji nastaje zbog pakiranja.

Ova kategorija: