Automoto i oprema

Krovne kutije za dodatni prostor

Pogledate li malo današnje automobile, pogotovo u vrijeme ljetne ili zimske sezone, na brojnim automobilima ćete opaziti krovne kutije. Razlog za to je vrlo jednostavan. Prtljažnici automobila danas nisu dovoljni kako biste u njih spremili sve potrebne stvari kada odlazite na put. Mnogi se zbog toga odlučuju za kupovinu krovne kutije kako bi dodatno povećali iskoristivi prostor. Krovne kutije često koriste velike obitelji s djecom kojima je svaki centimetar slobodnog prostora dragocjen.

Razni proizvođači

Postoje brojni proizvođači krovnih kutija na tržištu. Razlikuju se po cijenama, ali i po kapacitetima. Kapacitet krovne kutije zapravo se odnosi na samu veličinu. Što je kapacitet veći, to je veća i cijena. Zato bi prije kupovine svakako trebalo dobro promisliti koliko vam dodatnog prostora uistinu treba. Jer nema smisla kupiti krovnu kutiju jako velikog kapaciteta, ako će većinu vremena krovna kutija biti prazna.

Kada je riječ o konkretnim proizvođačima, jedan od proizvođača kojem brojni kupci vjeruju je Thule. Riječ je o švedskoj tvrtci koji već dugi niz godina proizvodi vrlo kvalitetne krovne kutije. Sve one prošle su rigorozna testiranja te su se pokazale odličnim. Upravo zbog toga, mnogi će se odlučiti za krovne kutije iz njihove tvornice, unatoč činjenici da su cijenom često nešto više od ostalih proizvođača.

Mogućnost iznajmljivanja

Krovne kutije se osim kupovine mogu i iznajmiti. To je odlična mogućnost za one kojima je ona potrebna svega par dana u godini. Naime, mnogi će krovne kutije koristiti svega jednom ili dva puta godišnje kada odlaze na odmor, npr. na ljetovanje ili zimovanje. A sve ostalo vrijeme im krovna kutija neće biti potrebna. S obzirom na cijenu nove krovne kutije i na cijenu iznajmljivanja, za njih je puno povoljnija opcija iznajmljivanja. Nekoliko tvrtki koje prodaju krovne kutije nude i tu odličnu mogućnost.

Tako da za relativno mali iznos novca možete iznajmiti krovnu kutiju i kasnije je vratiti. Također, preduvjet za postavljanje krovne kutije su krovni nosači na automobilu. Neki automobili ih već posjeduju, no ako ih nemate, trebali biste ih kupiti. Srećom, tvrtke koje vam mogu iznajmiti krovnu kutiju nude i mogućnost iznamjljivanja krovnih nosača. Tako da na jednom mjestu možete sve obaviti po pristupačnijoj cijeni nego da sve zasebno kupujete.

Ova kategorija: