Automoto i oprema

Krovni nosači – idealno rješenje za obiteljske izlete

Krovni nosači funkcionalan su dio dodatne opreme bilo kojeg automobila koji vam je na raspolaganju kada vam prtljažni dio nije dovoljan za sve stvari koje trebate strpati u auto. Sastoje se od šipki koje se vrlo lako postave na krov te se dalje dodaju dodaci koji su vam potrebni. Ako je u pitanju samo duži obiteljski odmor, tada na krovne nosače možete staviti krovnu kutiju. Ako idete na aktivan izlet, lako se montiraju držači za bicikle, a ako idete na skijanje, skije možete sigurno staviti na držače na skije.

Krovni nosači su vrlo prilagodljivi

Krovni nosači praktična su metoda prijenosa stvari koje su inače prevelike da se stave u sam automobil. Težina koja se može prevoziti na takav način ograničena je na sto kilograma, ali to bi trebalo biti sasvim dovoljno za skije, bicikle i dodatnu prtljagu.

 

Što se tiče montiranja krovnih nosača na krov, oni se razlikuju od sutomobila do automobila pa je dobro provjeriti kakvi odgovaraju vašem autu. Klasični komplet se sastoji od 754 glave. Te šipke prilagođene su visini krova, a spojnice su napravljenje baš za vaš automobil. S obzirom da neki automobili već imaju tvornički ugrađene točke za učvršćivanje, kod njih se koristi komplet nosača koji ima 751 ili 753 glave, dok su šipke također prilagođene visini krova, a spojnice automobilu.

Neki automobili imaju već ugrađene i uzdužne krovne nosače. Na njih također možemo postaviti postolje i dobiti funkcionalne krovne nosače. Za takve automobile potreban nam je sustav sa 757 glava. Tako da je očito da su proizvođači krovnih nosača mislili na svaki model automobila tako da je moguće kupiti krovne nosače baš za svaki automobil, samo je važno točno znati kakav automobil imate kako biste kupili one krovne nosače koji odgovaraju baš vama.

Ponuda na tržištu

Danas je tržište toliko razvijeno da se može pronači baš sve što vam je potrebno. Iznimka nisu ni krovni nosači čija je ponuda toliko velika da je teško odabrati kvalitetu uz prihvatljivu cijenu. Ipak, večina vlasnika automobila svoje povjerenje dale je provjerenoj tvrtki Thule, koja uz krovne nosače proizvodi i krovne kutije te je već potvrdila kroz godine da proizvodi krovne nosače iznimne kvalitete i funkcionalnosti.

Ova kategorija: