Dom i oprema

Kupaonski blokovi idealni su za vašu kupaonicu

Kupaonice su jedan od najtežih prostora za uređenje. Zamjena namještaja i pločica u pravilu nije jeftin pothvat, a uvjeti poput velike količine vlage u prostoru također ju čine nezgodnim prostorom za ukrašavanje. Uz to, pogotovo u zgradama, kupaonice su često pozicionirane tako da nemaju prozor, što onda stvara dodatan izazov dobre ventilacije i osvjetljenja prostora, koji također uvelike mogu utjecati na dojam o prostoru.

Sve u svemu, zbog tih navedenih razloga svaku odluku u prostoru potrebno je dobro sagledati sa nekoliko gledišta, kako bi kupaonica koju na kraju stvorite bila savršena za vas. Kupaonski blokovi koje odabere tako mogu uvelike utjecati na izgled, ali i kvalitetu same kupaonice.

Kvaliteta i održavanje

S obzirom na uvjete u kupaonici, pri odabiru kupaonskog bloka na umu treba imati materijale i njihova svojstva. Osim same trajnosti bloka, materijal od kojeg su kupaonski blokovi napravljeni uvelike utječe i na jednostavnost održavanja i čistoće same kupaonice. Prirodni materijali poput drveta odlični su na dodir te prostoru daju toplinu, no mogu se pokazati nezgodnima za održavanje, a visoka količina vlage također može utjecati na njihov životni vijek. To morate dobro provjeriti prije nego se recimo odlučite za kupnju nekretnine u Ljubljani ili bilo kojem drugom mjestu.

Kupaonski blokovi

Odlučite li se za radnu površinu od prirodnog kamena na svom kupaonskom bloku, također uzmite u obzir da čišćenje jakim kemikalijama može oštetiti površinu kamena i narušiti njegov izgled. S druge strane umjetni i kompozitni materijali pružaju mnogo više fleksibilnosti što se tiče čišenja i održavanja, a u obliku imitacije prirodnih materijala prostoru će dati udobnost i moderan izgled.

Stil i moda

Uređenje kupaonice dugoročno je ulaganje koje si ne možešmo priuštiti često. Stoga kada se kupuju kupaonski blokovi treba se pobrinuti da se odabrani model može jednostavno uklopiti u više različitih stilova, kako bi kupaonica uvijek izgledala novo i moderno. Jednostavni, minimalistički dizajn kupaonskog bloka u neutralnim bojama nudi mnogo mogućnosti za dopunjavanje detaljima koji u potpunosti mogu promijeniti izgled prostora.

Prirodni uzorci, poput godova drveta ili uzorka kamena, odlični su za stvaranje udobnije atmosfere te su svojevrsni “evergreen” u uređenju doma. Tamne neutralne boje poput crne, smeđe i plave odlične su za isticanje određenih elementata u prostoru, dok će decidirana paleta tematski povezanih boja prostoru dati zaokruženiji izgled. Sitni dodaci, poput čaše, tanjurića i pumpice za sapun te držača za četkice za zube, odabranih planski u istom stilu također uvelike mogu utjecati na izgled kupaonice te su odličan i jeftin način za promjenu stila i moderniziranje izgleda kupaonice.

Skrivanje nedostataka

Nalazi li se vaša kupaonica na nezgodnom mjestu, pozicionirana u prostoriji bez prozora ili s malo prostora, postoji nekoliko načina da pametnim odabirom kupaonskih blokova prekrijete određene nedostatke u prostoru. Prvi trik je da se biraju kupaonski blokovi u svijetlim bojama poput bijele, sive ili krem. Toplije boje kupaonskog bloka će prostoru dati udobniji izgled, a sjajan završetak na površini odbit će svjetlost po prostoriji, što će prostor učiniti vizualno većim.

Kupaonski blokovi

Kupaonski blokovi koji sadržavaju zrcalo također će pomoći u vizualnom povećanju prostora, a zanimljivo osvjetljenje u sklopu kupaonskog bloka privući će pozornost i poboljšati osvjetljenje u prostoru. Kupaonski blokovi postavljeni vertikalno naglasit će visinu prostora , dok će horizontalni elementi pomoći u vizualnom proširenju prostora. Modeli s mnogo pametno dizajniranih zatvorenih elemenata za organizaciju poput ladica i ormara u manjim prostorima pomoći će u stvaranju urednijeg prostora – velika količina stvari na otvorenom, prostor može učiniti prenatrpanim i klaustrofobičnim. Za više ideja možete pogledati neke web stranice ili internetsku trgovinu www.dom24.hr.

Jednostavna organizacija

Kupaonski blokovi trebali bi poslužiti kao element koji će pojednostaviti organizaciju svih elemenata potrebnih u kupaonici, pa je stoga i njihova sama unutrašnjost vrlo bitan element u uređenju. Najniži dijelovi podnih kupaonskih blokova odlično su mjesto za postavljanje ladica ili izvlačnih košara koje će pojednostaviti dohvaćanje sitnica na dnu. S druge strane otvorene police odlična su ideja za postavljanje iznad umivaonika jer će pojednostaviti čišćenje umivaonika.

Otvorene police unutar kupaonskog bloka također se mogu urediti pletenim košarama u koje se jednostavno mogu organizirati sitni predmeti, a prema potrebi košare se lako mogu izvaditi. Kupaonski blokovi s policama trebali bi sadržavati dovoljno prostora za odlaganje ručnika, koji mogu biti prilično glomazni. Duboke ladice u kupaonskim blokovima također su pogodne za organizaciju sredstava za čišćenje te sitnica za održavanje osobne njege, poput sapuna, kupki i gelova za tuširanje. Dodaci poput kutnih polica, vješalica i dodatnog osvjetljenja koji dolaze uz kupaonski blok zaokružit će prostor te vašu kupaonicu učiniti funkcionalnim prostorom ugodnim za boravak.

Vanjska svjetla i uređenje okućnice Bez obzira na godišnje doba postavljeno osvjetljenje u vaše dvorište učiniće ga prijatnijim i stvoriće osjećaj sigurnosti. Čitajte više …

Ova kategorija: