Ekonomija i firme

Kupnja bitcoina

Bitcoin je danas najpopularnija digitalna valuta, često nazivana i kriptovaluta. Oko bitcoina se veže i dosta mističnosti, a najveći misterij je onaj oko njegova postanka. Naime, još uvijek se ne može sa sigurnošću reći tko je zapravo njegov pravi tvorac. Mnogi ga povezuju s informatičarem Satoshi Nakamoto-om, no on to nikada nije priznao. Također, ne postoje zalihe bitcoina, već ga korisnici diljem svijeta stvaraju tako što svojim računalima rješavaju matematičke zadatke. Taj proces naziva se „mining“ i što je više korisnika koji se time bave, zadaci koji se moraju riješiti postaju sve teži. A one koji se time ne žele baviti sigurno zanima odgovor na pitanje kako kupiti bitcoin.

Kupnja putem internetskih platformi

Ako tražite odgovor na pitanje kako kupiti bitcoin, vjerojatno ćete naići na mnoga upustva o kupovanju putem raznih internetskih platformi. One su zapravo svojevrsne mjenjačnice i omogućavaju vam zamjenu pravog novca za određeni iznos bitcoina. A ako se pitate kako kupiti bitcoin na takvim platformama, odnosno kako izgleda sami postupak, čitajte dalje. Na početku je potrebno otvoriti svoj račun koji će vam služiti kao svojevrsni digitalni novčanik u koji ćete pospremiti kupljene bitcoine.

To ćete učiniti upisivanjem vaših osobnih podataka. Sljedeći korak je da odaberete kojim načinom ćete platiti svoje bitcoine. Najčešće opcije su kreditnom karticom ili putem bankovnog prijenosa. Tek kada ste sve to obavili, dolazite do onog glavnog koraka, a to je unos željenog iznosa bitcoina. Nakon što ga unesete, dobit ćete dva vrlo važna podatka. Prvi je podatak o iznosu pravog novca koji ćete morati za to platiti, a drugi je dodatni iznos naknade koja ide toj platformi za pružanje te usluge. Kada sve to završite i obavite transakciju, iznos bitcoina će biti pridodan vašem računu.

Kupnja preko bitcoin bankomata

Tražite li još jednostavniji način kako kupiti bitcoin, onda je kupnja preko bitcoin bankomata još bolja opcija. Sami postupak kupnje bitcoina preko bankomata je također jednostavan i potrebno je samo pozorno pratiti i slijediti upute na ekranu bankomata. U načelu, u bankomat ćete ubacivati onoliko novca za koliko želite kupiti bitcoina. Bitcoine kupljene na ovaj način ćete primiti u svoj virtualni novčanik pa je preporuka da ga kreirate prije korištenja bankomata. Imajte na umu da ćete i prilikom kupnje bitcoina na bankomatu morati platiti određenu naknadu koja je često i nešto viša nego prilikom kupnje putem neke platforme.

Sve ostale informacije o tome kako kupiti bitcoin i slično možete potražiti na Internetu. Bitcoin postaje sve popularniji pa samim time je dostupno i sve više korisnih informacija.

Ova kategorija: