Tehnologija i internet

Laptop je najbolji odabir za poslovno računalo

Prijenosno računalo za posao

Prijenosno računalo za posao u sebi sadrži neke jače komponente i namijenjeno je za vrtjeti zahtjevnije programe i odrađivati teže zadatke. Kod laptopa iz nižeg cjenovnog ranga moguće je da ćete imati problema s nekim programima, stoga za posao uvijek birajte nešto snažnije modele. 

Kod odabira laptopa za posao nemojte pažnju obraćati na dizajn, već se fokusirajte na to da ima dovoljno jake performanse za vaše potrebe. To možete provjeriti prema programima koje koristite za posao, budući da svi imaju naznačene minimalne performanse i preporučene. Tako ćete biti sigurni da je prijenosno računalo koje kupite zadovoljavajuće za vas.

Vanjski tvrdi disk za računalo

U sigurnosti bitnih podataka može vam pomoći vanjski tvrdi disk za računalo

Vanjski tvrdi disk za pohranu podataka

Danas većinu stvari pohranjujemo u digitalnom obliku, što je izrazito dobro za ekologiju, no ujedno predstavlja rizik od gubitka podataka. U sigurnosti bitnih podataka može vam pomoći vanjski tvrdi disk za računalo, na koji možete pohraniti sve bitne informacije i tako ih čuvati na dva mjesta. U slučaju da se pokvari HDD na vašem računalu ili vanjski tvrdi disk, nećete izgubiti podatke jer će ostati na drugom mjestu. Šanse da se u isto vrijeme pokvare oba uređaja su gotovo 0 te upravo zbog toga sve više ljudi koristi eksterni tvrdi disk za dodatnu sigurnost podataka.

Pohrana podataka na cloud?

U posljednjih nekoliko godina sve je popularnija pohrana podataka na cloud, no je li ona dobro rješenje? Odgovor na pitanje ovisi o tome koliko su vam važni podatci. Ako se radi o nekim važnim podatcima koji ne bi smjeli procuriti javno, tada se ne preporučuje pohrana na cloud, već je najbolje rješenje vanjski tvrdi disk za backup. Tako ćete pristup podatcima imati samo vi i nećete riskirati da netko hakiranjem servera na cloudu gdje se nalaze podatci dođe do njih.

Ova kategorija: