Dom i oprema

Lusteri su pravi dragulji vašeg doma

Postoji rasvjetno tijelo koje nikada ne izlazi iz mode, bez obzira koja je vrsta dizajna u pitanju, a riječ je o lusterima. Lusteri su oduvijek mamili poglede i uzdahe ukućana i gostiju bez obzira u kojem se dijelu kuće nalazili i kojoj vrsti dekora pripadaju. Oni jednostavno uvijek izgledaju dobro. Točka.

Postoji nekoliko vrsta lustera, i vaš odabir pri kupnji istih ovisi jedino o vašim željama što se tiče izgleda i dizajna i o mjestu gdje ga želite postaviti. Niste ograničeni niti financijski jer lustera ima u svim cjenovnim rangovima što znači da možete kupiti predivan luster po onoj cijeni koju želite izdvojiti za njega.

Blagovaonski lusteri nikad nisu bili privlačniji

Kupnja dominantnog lustera u blagovaonici je odlična ideja za svako kućanstvo. Prekrasani lusteri iznad stola za kojim jede obitelj i gosti puni su pogodak što se tiče stvaranja ugodne atmosfere i istovremeno podižući sveukupni stil prostorije.

Blagovaonski lusteri

Blagovaonski lusteri nikad nisu bili privlačniji

Možete birati između modernih i rustikalnih, ovisno kako je uređen taj dio vašeg dom i kakav efekt želite postići.

Ideje za blagovaonsku rasvjetu

Klasični lusteri s mnogo žaruljica odlični su za stvaranje ambijentalne rasvjete na stropu jer se blještavilo žaruljica širi upravo prema gore. Time se postiže doza luksuza i dobiva se na grandioznosti. 

Ako imate jako dug stol u blagovaoni naša je preporuka da izaberete dva lustera srednje veličine umjesto jednog velikog jer ćete tako postići puno bolji efekt.

Razne vrste lustera

Kupnja lustera ipak nije tako jednostavna, ali ne zbog toga što nećete naći luster koji vam odgovara već zato što je izbor lustera nevjerojatno velik, a svi su veoma privlačni.

Lusteri sa sjenilima

Možete izabrati jedan iz ponude lustera sa sjenilima koji izvrsno funkcioniraju, posebno u blagovaonicama, jer raspršuju svjetlost i reflektiraju je prema dolje. Lusteri sa sjenilima su izrađeni od stakla ili tekstila i vrlo su laki za održavanje.

Lusteri svijećnjaci

Tu su i lusteri – svijećnjaci, vrlo omiljeni kod ljubitelja rustikalnog dizajna jer funkcioniraju na principu da sadrže uske žarulje u obliku plamena postavljene na svijećnjake. Ovaj je luster popularan čak i kod vanjskog uređivanja.

Kristalni lusteri

Ipak, najelegantniji i najprimjetniji su kristalni lusteri. Ova je vrsta lustera posebno atraktivna jer kristali s takvih lustera reflektiraju svjetlost što stvara posebnu razinu osvijetljenosti i nezaboravan ugođaj. S ovakvim lusterom teško ćete pogriješiti, posebno ako ga postavite u visoko predvorje i ulaz gdje će svojom grandioznošću mamiti očarane poglede i dodati malo elegancije u prostor.

Bez obzira na koji se odlučili, internet vam nudi bezbroj novih mogućnosti kupnje, te posebne uštede koje nigdje drugdje ne možete dobiti. Sigurnost dostave lustera na vašu kućnu adresu je i više nego zagarantirana.

Čitajte i sljedeći članak: Stolne lampe su omiljene među učenicima i studentima

Ova kategorija: