Moda, ljepota i familija

Muški satovi za svaku prigodu

Muški satovi najpopularniji su nakit za muškarce i zbog toga im mnogi posvećuju maksimalnu pažnju. U prošlosti su ozbiljni satovi za muškarce koštali puno, no danas je moguće pronaći sasvim pristojan sat po znatno manjim cijenama. 

Sve to je doprinijelo njihovoj popularnosti i iako su danas „beskorisni“, nosi ih veliki postotak muškaraca. S obzirom na to da se sat nalazi na mobitelima i svim elektroničkim uređajima oko nas,izgubili su svoju smisao, no postali su modni dodatak i simbol luksuza. Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s time kakvi se muški ručni satovi postoje i koji su najbolji odabir.


Muški satovi najpopularniji su nakit za muškarce i zbog toga im mnogi posvećuju maksimalnu pažnju.

Vrste muških ručnih satova

Muški ručni satovi mogu se podijeliti u tri glavne skupine, a to su:

  • digitalni
  • mehanički
  • satovi na bateriju

U današnje vrijeme postoje i pametni satovi (smart watch), koji u sebi kriju razne funkcije i mogu vam olakšati korištenje mobitela. Na njima možete slušati glazbu, čitati poruke koje vam stižu ili jednostavno se javiti na poziv dok su vam spojene slušalice s mobitelom. Iako su sve popularniji i dalje su najcjenjeniji klasični satovi na kazaljke.

Mehanički muški satovi

Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i mane, a najskuplji su zasigurno mehanički muški satovi. Kod njih se posebna pažnja posvećuje mehanizmu i oni su prvi ručni satovi koji su stvoreni. Rade na principu punjenja putem micanja ruke, tako da se u pokretu sat napinje i onda određeno vrijeme otkucava. Takvom satu nije potrebna baterija i ovakav luksuzni muški sat predstavlja pravo umijeće izrade. Takvi satovi su najčešće najskuplji i zahtijevaju dugo vremena za izradu.

Digitalni muški ručni satovi

Digitalni muški ručni satovi najčešće su sportskog izgleda i u sebi imaju funkcije koje vam mogu pomoći prilikom bavljenja fizičkim aktivnostima. To mogu biti štoperica ili odbrojavanje, a moderni sportski muški satovi imaju i neke posebne funkcije poput:

  • mjerača koraka
  • mjerača otkucaja srca
  • GPS-a, koji prati putanju kretanja, brzinu trčanja i slično

Najpopularniji su kod mlađih generacija i kod sportaša, a odlično se mogu ukomponirati u sportski outfit.

Ručni satovi na bateriju

Jeftini muški satovi su većinom oni na bateriju, jer je njihova izrada znatno jednostavnija i baterija pokreće kazaljke. Ovi satovi predstavljaju odličan odabir kod kupnje, jer za malu cijenu možete kupiti više satova i tako biti spremni za sve prigode. Bilo da planirate obući trenirku, traperice za posao ili odijelo za neku svečanu prigodu, quartz muški satovi dolaze u raznim dizajnima i sigurno ćete pronaći neki koji vam se sviđa.

Čitajte i sljedeći članak: Online trgovina obuće s odličnim cijenama

Kad kupujete online, sigurno ćete barem jednom ili dvaput tako kupovati i cipele

Ova kategorija: