Zdrava prehrana i sport

Nadomjestite izgubljene zube implantatima

U današnje vrijeme velik broj ljudi bori se s bezubosti zbog koje, osim zdravstvenih, imaju i estetskih problema, posebno ukoliko se radi o prednjim zubima. Njihov nedostatak je vidljiv tijekom razgovora ili smijanja. 

Na sreću, dentalna medicina je uvelike napredovala zbog čega danas postoji rješenje za bezubost, a to su zubni implantati. Oni u vrlo kratko vrijeme mogu pomoći u rješavanju bezubosti, a proces je brz, bezbolan te je rješenje dugotrajno.

Unatoč brojnim mišljenjima da je proces ugradnje zubnih implantata dugotrajan i bolan, doktori dentalne medicine kao i dentalni kirurzi uvjeravaju da tome nije tako.

Namjena implantata

Osim što pomažu u poboljšavanju estetskog dojma osmijeha onoga kome se ugrade, zubni implantati prvenstveno imaju svoje funkcionalne namjene kao što su:

  • Funkcije prirodnog zuba (žvakanje, pijenje, govor)
  • Sprječava propadanje preostale kosti
  • Pomaže u očuvanju zdravih zuba
  • Sprječava brušenje prirodnih zuba
  • Djeluje kao potpora jednom ili više zuba u nizu

Kao što je vidljivo, zubni implantati imaju veliku funkciju te su odlično rješenje za sve koji se bore s bezubošću. Osim toga, oni su napravljeni od biokompatibilnog materijala, najčešće titana zbog čega nema straha od infekcija ili odbacivanja tih tzv. umjetnih zubi.

Potpuno bezbolan proces gradnje zubnih impantata

Unatoč brojnim mišljenjima da je proces ugradnje zubnih implantata dugotrajan i bolan, doktori dentalne medicine kao i dentalni kirurzi uvjeravaju da tome nije tako. Naime, proces ugradnje implantata obavlja se pod lokalnom anestezijom, kao i svi ostali dentalni popravci te traje oko 15 minuta. 

Stručnjaci napominju da je njihova ugradnja manje bolna od klasičnog vađenja zuba što dovoljno govori o bezbolnosti ovog procesa. Nakon tog procesa, treba proći nekoliko mjeseci kako bi kost i implantat srasli nakon čega se na njega stavlja protetska konstrukcija čime je proces postavljanja završen.

Skup, ali dugovječan osmijeh

Za razliku od ostalih, danas pomalo i zastarjelih, protetskih radova u dentalnoj medicini, postavljanje zubnog implantata je dugovječnije. Naime, nakon srastanja kosti i implantata on može trajati doživotno zbog čega je ulaganje u ovaj vid dentalne protetike zaista isplativo. 

Usto, proizvođači zubnih implantata, kao i dentalne ordinacije vrlo često daju i garanciju na titanski dio, kao i na keramičku nadogradnju. Ipak, postavljanje vas može prilično koštati jer se cijena jednog kreće od 5000 do 12 000 kuna, ovisno o materijalu nadogradnje, no s obzirom na trajnost i ono što vam ovaj dentalni dodatak pruža, ulaganje u njega doista se isplati. Možete ih ugraditi kod brojnih stomatologa koji osim klasičnih stomatoloških usluge nude i uslugu njihove ugradnje.

Ova kategorija: