Automoto i oprema

Neka vaš automobil bude zaštićen

Neki vozači automobila imaju sreću pa svoje limene ljubimce mogu stalno držati na pod krovom, zaštitećene od brojnih vanjskih utjecaja. Nažalost, kod mnogih to nije slučaj i auti su im većinu vremena parkirani na otvorenom te su tako izloženi brojnim nepogodama.

Vozači koji moraju parkirati aute na otvorenom imaju dvije opcije. Mogu se samo nadati da se s njihovim autima ništa neće dogoditi, a mogu i kupiti određenu auto opremu koja im može pomoći pri zaštiti. A upravo cerada za auto je dodatak koji vam u tome itekako može pomoći.

Cerada za auto kao svestrana zaštita

Činjenica je da mnogi vozači nisu niti svjesni raznih nepogoda koje mogu ugroziti auto dok je parkiran na otvorenom. A upravo zbog toga se niti ne odlučuju za kupnju cerada za auto ili ih kupuju tek nakon prve veće nepogode. A cerada za auto može biti vrlo učinkovita zaštita protiv sljedećeg:

  • Razne vremenske nepogode, poput obilnih kiša, tuča i sl.
  • Padovi grana s drveta
  • Oštećenja auta uslijed raznih vanjskih predmeta, primjerice kamenčića

Kvalitetna cerada za auto će vaš auto zaštiti od svih tih nepogoda.

Jednostavno postavljanje ovog dodatka za auto

Neki vozači će nekorištenje cerada za auto pravdati teškim postavljanjem i skidanjem. No, to je daleko od istine i nije nikakva isprika da svoj auto propisno ne zaštitite. Postavljanje je vrlo jednostavno.

Cerada za auto

Prvo ju je potrebno odmotati i raširiti te nakon toga prebaciti preko auta. A sve što je nakon toga potrebno je učvrstiti je uz pomoć elastičnih traka na auto. Potrebno je samo to dobro obaviti kako biste bili sigurni da ju nalet vjetra neće skinuti s auta.

Čitajte i sljedeći članak: Termostat je jedan od najvažnijih sklopova motora

Auto termostat je zadužen da temperatura u automobilu bude optimalna.

Prije postavljanja auto mora biti suh

Jedna od grešaka koje neki vozači čine je postavljanje cerade za auto na mokar auto. U tom slučaju bit će to teško kasnije skinuti. Stoga ju morate postavljati na potpuno suhi auto.

Zato nemojte čekati da počne neko nevrijeme, padati kiša ili tuča, već ju postavite na vrijeme.
Samo tako će onda biti ispravno postavljena te će vaš auto biti na sigurnom, bez obzira na vremenske nepogode koje mogu oštetiti vaš auto.

Lambda sonda u vozilima  sluzi za merenje kolicine kiseonika u izduvnim gasovima. Postavlja se na izduvnoj grani ispred i iza katalitickog konvertora (katalizatora).  Čitajte više …

Ova kategorija: