Tehnologija i internet

Neka web stranice budu uvijek dostupne

Odlučili ste se napraviti web stranice. Bilo da je riječ o onim osobnim, koje će predstaviti vas, vaše hobije i slično, ili onim poslovnim, koje će predstaviti vaše poslovanje, morate ih negdje postaviti kako bi bile stalno dostupne. Tako će im u bilo koje doba dana i noći moći pristupiti posjetitelji iz svih dijelova svijeta.

A kako bi to bilo moguće, morate ugovoriti uslugu web hostinga. Ta usluga podrazumijeva smještaj web stranica na određenom poslužitelju, uz određene uvjete. Cijene tih usluga se razlikuju, ovisno za koju vrstu se odlučite i ovisno o odabranom paketu uključenih usluga.

Pametno izaberite paket web hostinga

Web hosting koji možete pronaći kod brojnih pružatelja ovih usluga dostupan je u obliku paketa. Možda vam se to na prvu neće svidjeti, jer ćete morati birati između mnoštva različitih paketa i uključenih usluga, ali to je za vas svakako bolja opcija. Tako se možete odlučiti za onaj paket koji u potpunosti odgovara vašim potrebama te ćete na taj način definitivno uštedjeti.

Usluge koje su uključene u paket variraju, od određenog broj e-mail adresa, prometa, certifikata i ostalog. Stoga prije ugovaranja dobro razmislite što vam je sve potrebno te se odlučite za onaj odgovarajući paket.

Vrste web hostinga

Web hosting je dostupan kroz različite vrste, bilo da je riječ o domaćim ili stranim pružateljima usluga. Većina ih tako nudi:

  • Dijeljeni
  • Reseller
  • Vps
  • Namjenski

Tako nezahtjevni korisnici mogu izabrati dijeljeni, koji im za nešto nižu cijenu nudi smještaj web stranica na poslužitelju koji se dijeli na više dijelova i ti dijelovi se daju na korištenje korisnicima. Ovo je odlično rješenje za sve manje stranice, poput osobnih stranica i sl.

Smještaj stranica za najzahtjevnije

Oni korisnici koji traže ultimativno rješenje i najveću razinu kontrole, odlučit će se za namjenski poslužitelj. Ovakav web hosting se itekako razlikuje jer ovdje ne dobivate dio na poslužitelju, već cijeli poslužitelj za svoje potrebe. Također, mnogi pružatelji usluga će vam izaći u susret te vam dozvoliti i da birate određene hardverske komponente.

A nakon što ugovorite ovu uslugu, prostor na poslužitelju možete konfigurati kako vam god odgovara te na njemu smjestiti svoje web stranice i imati potpunu kontrolu.

Ova kategorija: