Zdrava prehrana i sport

Neophodna oprema za kampiranje

Planirate odlazak na kampiranje prvi puta i niste sigurni koja oprema za kampiranje vam je potrebna? Ne brinite se, u današnjem tekstu detaljno ćemo vam objasniti što sve morate uzeti sa sobom, te kako odabrati kvalitetnu kamping opremu!

Šator i vreće za spavanje

Glavna oprema za kampiranje su naravno šator i vreće za spavanje koji mijenjaju ulogu hotelske sobe ili apartmana. Postoje razne vrste šatora, a ovisno o tome koliko članova obitelji ide na kampiranje birate prema svojim potrebama. Vreće za spavanje su neophodna oprema zbog niže temperature tijekom noći, a prema željama možete se odlučiti i na kupnju madraca koji će vam osigurati udobnije tlo za spavanje.

Oprema za kampiranje, vreća za spavanje
Oprema za kampiranje; Vreća za spavanje Camper Outdoor

Dodatna oprema za kampiranje

Iako su šator i vreće za spavanje glavna oprema za kampiranje, potrebne su vam još neke sitnice da vaš boravak u kampu prođe odlično. Prva dodatna stvar su preklopni stol i stolice, te naravno posuđe. Kako biste izbjegli potrebe za čišćenjem naš savjet je korištenje plastičnog posuđa i pribora za jelo, koje nakon završetka jela bacite u kantu za smeće.

Oprema za kampiranje, Pribor za jelo
Oprema za kampiranje: Pribor za jelo Biwak

Ostavljanje ostataka hrane u krugu šatora može privući životinje, stoga se odmah pobrinite baciti sve ostatke. Plinsko kuhalo omogućit će vam pripremu obroka u kampu, a uz njega možete na kampiranje uzeti i električni frižider koji će se pobrinuti za dugotrajnost namirnica i hladnoću pića za vrijeme vrućine.

Sanitarni čvorovi u kampu

Svaki kamp opremljen je dovoljnim brojem sanitarnih čvorova do kojih pristup imaju svi posjetioci kampa. Prema današnjim standardima oni su veoma lijepi i čisti i zasigurno nećete imati problema prilikom njihovog korištenja. Budući da sanitarni čvor dijelite s drugim posjetiteljima kampa, pobrinite se da iza sebe sve ostavite čisto i uredno, kako biste i sami voljeli da vas dočeka.

Kupnja opreme za kampiranje

Oprema za kampiranje po najboljim cijenama i u najširem asortimanu može se pronaći online. U raznim online trgovinama možete pronaći sve što vam je potrebno za kampiranje: od šatora i vreći, do plinskog kuhala ili frižidera. Ono što je još jedna od prednosti online kupnje je što ne morate posjećivati dućane, već nakon što naručite u nekoliko dana paket će vam stići na kućnu adresu.

Ova kategorija: