Moda, ljepota i familija

Njega i zaštita tetovaže

Njega tetovaže važna je cijelo vrijeme, a ne samo netom nakon tetoviranja. Koža je živi organ koji se stalno mijenja pa je važno očuvati njeno zdravlje i zaštititi ju od negativnih utjecaja kako bi tetovaža što dulje izgledala kao nova. Krema za njegu tetovaže pomoći će vam u tome.

U brojnim web trgovinama možete pronaći kreme raznih proizvođača, a mnogima se Lux Factor pokazao kao jedan od onih kojeg imaju veliko povjerenje.

Zarastanje tetovaže

Ovisno o tome gdje je i kakva je tetovaža, njeno bi zarastanje moglo trajati i preko mjesec dana. To je vrijeme ključno kako bi ona, jednom kada koža zaraste, izgledala dobro.

Krema za njegu tetovaže

Loše zarastanje može dovesti do:

  •  zamućivanja
  •  blijeđenja boja
  •  nestanka finih detalja i linija

Stoga je za vrijeme zarastanja tetovaže veoma bitno pratiti upute umjetnika te se mora koristiti dobra krema za njegu tetovaže. Ona mora nahraniti kožu i spriječiti njeno sušenje, no preporučuje se i antibakterijska krema za njegu tetovaže kako bi se spriječio nastanak raznih upala koje opet mogu utjecati na zarastanje.

Krema za svaki dan

Njega kože bitna je i svakodnevno, no o tome kakvu ćete kremu za njegu tetovaže odabrati ovisi i koji tip kože imate te gdje se tetovaža nalazi. Generalno, najbolje je birati kreme za tetovaže koje imaju visok udio hranjivih tvari poput:

  •  Shea maslaca,
  • Vitamina – primjerice vitamina E,
  • Antioksidansa – koji će pomladiti kožu.

Najbolje je izbjegavati teške kreme koje se sporo upijaju ili ostavljaju trag na koži, jer će se prije obrisati na odjeću ili tijekom kretanja nego što će se upiti. Zdrava i mlada koža dobar su temelj za tetovažu koja izgleda kao nova!

Zaštita od sunca

Jedna od stvari koju nikako ne smijete zaboraviti tijekom boravka vani je zaštita tetovaže od sunca. Sunce je najveći neprijatelj kada je u pitanju zadržavanje njezine ljepote, jer će uzrokovati brže blijeđenje i gubljenje jasnoće tetovaže. Zato je važno kupiti kremu koja ima i SPF faktor.

Važno je imati na umu kako kremu za njegu tetovaže s faktorom zaštite od sunca trebate nanositi kada god ste vani, a ne samo po ljeti, dok je za dužeg boravka na suncu dobro podebljati zaštitu i kremom za sunčanje. Uz takvu brigu i dobru kremu, vaša će tetovaža biti zaštićena i dugi niz godina izgledati kao nova.

Ova kategorija: