Nema kategorije, Pokloni i promocija

Od mlinarstva do uljarstva

Alojz Kocbek davne 1929. godine kupio je imanje u Sloveniji na kojem se počeo baviti mlinarstvom, a vrlo brzo prešao je na uljarstvo. Time je započeo rad danas nadaleko poznate uljare Kocbek. 

Ulja uljare Kocbek danas se koriste u restoranima diljem svijeta, među kojima se nalaze i poznati restorani na Manhattanu. Neka od ulja Kocbek imaju i oznaku zemljopisnog podrijetla što ih čini još specifičnijima i traženijima. Proizvode se hladnim i toplim prešanjem na različitim mlinovima.

Tradicija, znanje i iskustvo uljare Kocbek

Ulja sjemenki tikve uljare Kocbek polako, ali sigurno postala su luksuz. Razlog njihova uspjeha krije se u tradiciji, znanju i iskustvu kojim proizvode najkvalitetnija i jedinstvena nerafinirana ulja. 

Ulja uljare Kocbek

Ulja uljare Kocbek danas se koriste u restoranima diljem svijeta, među kojima se nalaze i poznati restorani na Manhattanu.

Uljara Kocbek proizvodi ulja iz odabranih sjemenki čija minimalna čistoća iznosi 98 % na prirodan način, bez dodavanja bilo koje vrste dodataka. U njihovom asortimanu posebno se izdvaja hladno prešano bučino ulje.

Buča se često koristi u proizvodnji ulja

Hladno prešano bučino ulje uljare Kocbek nadaleko je poznato, a proizvodi se u posebnoj mašini u kojoj se stiskanjem direktno istiskuje ulje. Temperatura tijekom procesa doseže maksimalno 40 stupnjeva. To pospješuje nastajanje prirodnog ulja koje je po boji i mirisu istovjetno bučinim sjemenkama. Još neka od popularnih vrsta ulja iz ove uljare su:

  • Toplo prešano bučino ulje
  • Toplo i hladno prešano bučino ulje na kamenom mlinu
  • Toplo i hladno prešano bučino ulje na željeznom mlinu
  • Toplo i hladno prešano suncokretovo i orahovo ulje

Bio bučino ulje

Osim klasičnog bučinog ulja, uljara Kocbek u svojoj ponudi ima i Bio štajersko prekomursko bučino ulje s crnom oznakom. Ovu ulje predstavlja službeni slovenski proizvod od 2013. godine, a kojem crna oznaka označava zaštićeno zemljopisno podrijetlo registrirano u Europskoj uniji. 

To je nerafinirano jestivo ulje proizvedeno prešanjem prženih sjemenki buče koje se dobivaju iz bundeve i koja se obrađuje na području Štajerske i Prekomurja. Tamnozelene je do crvene boje, karakterističnog aromatičnog mirisa i okusa. Ulje ima povoljan sastav masnih kiselina te sadrži:

  • oko 18 g zasićenih masnih kiselina
  • oko 32 g mononezasićenih masnih kiselina
  • oko 50 g polinezasićenih masnih kiselina.

Bioštajersko prekmursko bučino ulje uljare Kocbek bogat je izvor tokoferola, jer sadrži oko 50 mg vitamina E  u 100 g ulja. Želite li razveseliti nekog poslovnog partnera, kupite mu neki poklon paket s uljima iz ove uljare i sigurno nećete pogriješiti.

Ova kategorija: