Automoto i oprema

Odabir pravilnih guma za motor je vrlo važan

Na cestama danas se može vidjeti i sve više raznih motora. Uz povećanje broja automobila, osjetno je i povećanje broja motora. A vozači motora su puno ugroženiji od vozača automobila. U slučaju sudara, nerijetko može doći do vrlo ozbiljnih ozljeda, a nažalost, često je riječ i o tragičnim posljedicama.

Jedan od razloga za to je i činjenica da motor ima samo dva kotača te da je vozač izloženiji bilo kakvom udaru. Stoga je vrlo bitno da imate kvalitetne gume za motor kako bi u slučaju naglog kočenja mogli promptno reagirati.

Ne postoje idealne gume za motor

Brojni vozači kada se odluče da kupe gume za motor, okreću se raznim izvorima kako bi pronašli neku preporuku. Tako traže savjete prodavača, čitaju razne forume, gledaju razne testove. No, ništa od toga ne može dati univerzalan odgovor jer ga zapravo i nema. Najbolje gume za motor su one koje su prilagođene vašem stilu vožnju.

Primjerice, postoje gume za motor koje su puno bolje za dugačke relacije i potpuno ravne terene. S druge strane, postoje one koje su namijenjene i za nešto zahtjevnije terene. Također, određeni modeli se puno bolje ponašaju na cesti pri lošim vremenskim uvjetima od nekih drugih. Zato prema svom stili i načinu vožnje prilagodite kupnju.

Provjerite ponudu trgovina s moto opremom

Gume za motor su zapravo oprema za motor te ih možete potražiti u brojnim trgovinama s moto opremom. Zbog velike popularnosti, takvih trgovina je danas sve više u brojnim gradovima. Naravno, situacija na Internetu je također vrlo zanimljiva te se također mogu pronaći specijalizirane trgovine u kojima se mogu pronaći rezervni dijelovi za motor, auto oprema, a često i poseban dio namijenjen upravo gumama za motor.

Čitajte i sljedeći članak: Honda motor je najpouzdaniji suputnik na cesti

Honda motor je izuzetno izdržljiv, snažan i ima velik broj dodatnih svojstava i programa koji omogućuju bolji rad motora.

Cijene se mogu dosta razlikovati pa prije nego se odlučite za kupnju, dobro provjerite što vam sve mogu ponuditi razne trgovine. Također, nerijetko trgovine nude i brojne akcije i popuste te tako ponekad možete gume za motor kupiti po puno nižim cijenama od uobičajenih.

Ako niste sigurni za kojeg proizvođača guma se odučiti, pogledajte koga preporučuje proizvođač vašeg motora. On svoje modele motora testira s raznim gumama te najbolje zna koje gume za motor su pokazale najbolje performanse.

Zimske gume akcija. Zimske gume možete prepoznati po njihovoj oznaci ‘Pahuljica na planini’ koja se nalazi na njenoj vanjskoj stijenci, čime se indicira da ona udovoljava kriterijima sigurnosti u zimskim uvjetima. Čitajte više …

Motoristička oprema kao zaštita u slučaju nezgode. Motocikl je mnogima samo deo imidža, pa ne žele da nose čak ni kacigu, jer kakva je svrha „paradiranja“ na nekom „nindži“ ako vas svi ne prepoznaju? Čitajte više …

Ova kategorija: