Plinski roštilj – jednostavno i brzo do ukusne hrane

Iako će mnogi dignuti ruku ZA roštilj na drva ili ugljen, budući da živimo u ubrzanim vremenima prepunim stresa, plinski roštilji danas nalaze sve više svojih poklonika. Naime, tko još ima vremena pola dana pokloniti pripremi roštilja? Stoga je plinski roštilj mnogo praktičniji – samo klik, pričekaš da se ugrije i evo ga, tvoj je roštilj spreman da na njega stavljaš hranu i pripremaš je. Plinski roštilji, za razliku od roštilja na drva i ugljen omogućuju da ugrijete tablu za pečenje do temperature koju želite. Naime, već i laici znaju da svaka hrana zahtjeva drugačiju temperaturu pečenja pa je iz tog razloga priprema hrane na plinskom roštilju mnogo sigurnija, jednostavnija i brža. U uputama pročitate na kojoj temperaturi, primjerice treba ispeći kruh za bruskete ili na kojoj je paprika najsočnija i jednostavnim okretom gumba za namještanje temperature namjestite kako je naznačeno te kada se lampica ugasi znači da su željeni uvjeti za pečenje postignuti pa je moguće započeti proces grilanja ili roštiljanja. Grilanje pomoću plinskog roštilja moguće je tijekom cijele godine. Kada je toplo možete to učiniti na otvorenom, u dvorištu, a kada su lošiji vremenski uvjeti, možete grilati na plin na svojoj terasi ili čak u kuhinji. Neki od plinskih roštilja imaju ispod ploče za pečenje brikete ugljena, a služe tome da, kako se hrana peče, tako njezin sok curi na taj ugljen koji se također ugrije, a tada dolazi do reakcije, odnosno stvara se lagani dim koji ide po hrani i tako se dobiva okus sličan tradicionalnom roštilju na ugljen ili drva. Doista, možemo li poželjeti nešto savršenije od ovoga – brzu pripremu hrane koja ima ukus istovjetan onome na što smo naučili za toplih ljetnih večeri? Plinski roštilj uređaj je koji će donijeti dašak ljeta u vaš dom i u najsumornije zimske dane.

Ova kategorija: