Pomlađivanje bez noža: Make-up trikovi brišu godine

Nije vam potrebna operacija, injekcije botoksa, skupa krema protiv bora ili neki drugi tretman za pomlađivanje koji će vam samo izvući novac iz novčanika. Par malih trikova prilikom šminkanja može učiniti veliku razliku u vašem izgledu. Morate znati kako pravilno nanijeti puder, istaknuti obrve, našminkati oči ili usne da biste izgledali i do nekoliko godina mlađe. Donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći da uz pomoć šminke sakrijete svoje stvarne godine.

Šminkanje lica i nanošenje pudera

Birajte tečni korektor u obliku olovke za lice koji će prekriti sve nedostatke na vašem licu. Za crvenilo, bubuljice, malene ožiljke ili tamne krugove oko očiju tečnu korektor je odlično rješenje. Izbjegavajte korektore koji sadrže vosak jer mogu učiniti da izgledate starije ili se skupljati u borama, što nije nimalo privlačno.

Puder bi trebao biti žućkast, jer ova boja izgleda „toplije“, a samim tim i vi izgledate mlađe. Prilikom nanošenja pudera obavezno koristite vlažnu spužvicu. Pokvasite ju, dobro ocijedite i vrh umočite u puder, a zatim tapkanjem nanesite na lice. Vaše lice izgledat će prozračno i svježe, što teško možete postići ako nanosite puder rukama. Za kraj, istaknite jagodične kosti tako što ćete nanijeti rumenilo na najviše točke jagodičnih kostiju.

Krema protiv bora za hidrataciju

Sigurno svakodnevno koristite dnevne kreme, noćne kreme, kreme protiv bora, kreme za hidrataciju i tako u nedogled. Savjetujemo vam da sve ove kreme zamijenite samo s jednom – kremom protiv bora. Naravno, to ne smije biti bilo kakva krema već je potrebno pažljivo odabrati kremu koja vam odgovara i koja ima sastojke koji hidriraju kožu. Tako ju možete koristiti i ujutro i navečer, za vlaženje lica ili kao podlogu za šminku.

Ako prečesto koristite kreme, onda pored jedne za bore pronađite još jednu ekstra hidratantnu (izbjegavajte masne i teške kreme), koju ćete koristiti u međuvremenu. Ipak, ne savjetuje se prečesto korištenje krema koje mogu biti preagresivne i izazvati brže starenje i oštećenja na koži.

Oči i obrve sakrivaju godine

Obrve obojite za nijansu ili dvije svjetlije od vaše prirodne boje obrva i već ćete izgledati mlađe. Razlog je što će vaše obrve izgledati prirodnije i blaže. Jake i izražene obrve mogu učiniti da vaše lice izgleda grubo, a samim tim i starije. Izražene oči skrenut će pažnju s bora oko očiju, a smeđi tuš je bolji izbor od crnog jer djeluje manje neskladno. Godine utječu i na trepavice, pa koristite uvijač za trepavice, maskare koje produžavaju trepavice i serum za rast trepavica.

Ova kategorija: