Tehnologija i internet

Power bank kao odličan uređaj za putovanja

S vremenom je brz razvoj specifikacija i ekrana mobitela doveo do problema s kratkim vijekom trajanja baterija. Kratkoročno proizvođači rješavaju probleme s baterijama s brzim punjenjem, no ako idete na put ili u prirodu i nemate mogućnost spajanja punjača u struju, neophodan vam je power bank.

Power bank je prijenosna baterija

Prijenosna baterija služi kao punjač i njena je glavna zadaća punjenje mobitela ili nekih drugih stvari poput LED svjetla. Radi tako da nakon punjenja na struji zadržava određeni kapacitet koji u bilo kojem drugom trenutku može slati preko kabela.

Upravo zbog toga stekao je svoju popularnost kod ljudi koji često putuju i nemaju vremena i mogućnosti puniti mobitel na utičnici.

Po čemu se prijenosne baterije razlikuju?

Glavna razlika u specifikacijama prijenosnih baterija je kapacitet i jačina outputa. Za razliku od punjača koji su kreirani točno za baterije mobitela koje pune i pružaju odgovarajuću jačinu struje, prijenosni punjač ima unaprijed definiranu jačinu. Upravo zbog toga ako koristite mobitel koji podržava brzo punjenje, možda kada budete punili preko prijenosne baterije ne budete u mogućnosti puniti tako brzo.

Druga stvar po kojoj se razlikuju je kapacitet koji označava količinu struje koju power bank može pohraniti. Svaka baterija od mobitela ima odgovarajući kapacitet izražen u mAh, a u većini slučajeva on varira između 3 i 4 tisuće. Oni jeftiniji prijenosni punjači imaju upravo takav kapacitet i mogu napuniti jedan mobitela sa svojim kapacitetom. Nakon toga potrebno ih je ponovno puniti na punjač. One skuplje prijenosne baterije imaju znatno veći kapacitet i mogu puniti mobitel više puta. Primjerice, power bank kapaciteta 16 tisuća mAh može napuniti mobitel baterije 4 tisuće mAh četiri puta. Valja napomenuti i to da kapacitet ovisi i o veličini prijenosne baterije, stoga ako vam je dizajn važan morat ćete birati one baterije manjeg kapaciteta.

Isplati li se kupnja power banka?

Ako vam baterija mobitela ne izdržava cijeli dan, tada je power bank odlična kupovina jer više nećete morati puniti mobitel preko utičnice i biti vezani uz zid. Pomoću power banka mobitel jednostavno možete puniti u vašoj ruci ili torbi, nebitno gdje se nalazite. Danas, kada su prijenosne baterije jeftine njihova se kupnja definitivno isplati.

Važna informacija za Vas je da se proizvođači prilikom navođenja količine stranica koje možete ispisati sa pojedinom tintom ili tonerom drže standarda. Čitajte više …

Ova kategorija: