Moda, ljepota i familija

Prave radne cipele učinit će posao mnogo lakšim

Dobre radne cipele pomoći će da svoj posao obavljate lakše i ugodnije. Ipak, kupnji radnih cipela treba prići s mnogo strpljenja i truda, jer prije kupnje morate biti sigurni da su one koje ste odabrali savršene za vas, ne samo po veličini, već i po zaštiti koju vam pružaju.

Stoga se najbolje uputiti u neku specijaliziranu trgovinu s radnom obućom i odjećom jer ćete tamo na jednom mjestu pronaći baš ono što vam je potrebno.

Za ugodan hod

Kod odabira radnih cipela, a veoma je bitno da birate model koji je prije svega ugodan za nošenje. U njima ćete sigurno provesti mnogo vremena svaki dan, pa je važno da:

  • su ugodne za nošenje
  • ne stišću vas
  • ne stvaraju žuljeve

Upravo radi toga, odgovarajuće radne cipele vrlo je bitno isprobati prije kupnje, čak i ako kupujete model koji ste već nosili. Odabir prave veličine također je veoma bitan. Zato u kupnju radnih cipela krenite poslijepodne ili krajem dana, kada su vaša stopala nešto veća zbog prokrvljenosti koja se događa zbog kretanja tijekom dana!

Toplo za zimu, prozračno za ljeto

Čak i ako zbog prirode posla tijekom cijele godine morate imati obuću koja je zatvorena i napravljena od debljih materijala, to ne znači da iste radne cipele trebate nositi tijekom ljeta i zime. Njih je veoma važno prilagoditi sezoni, pogotovo ako radite vani. 

Važno je da zimske radne cipele dobro štite vaše stopalo od niskih temperatura, dok ljetne radne cipele moraju biti prozračne kako bi spriječile znojenje stopala, koje može pridonijeti raznim problemima poput pojave žuljeva. Barem jedne radne cipele za svaku sezonu pomoći će vam da se u svim vremenskim uvjetima osjećate ugodno!

Zaštita stopala na prvom mjestu

Radne cipele također moraju ponuditi i određenu razinu zaštite za vaše stopalo, koja ponajprije ovisi o tome kojim se poslom bavite. Radite li vani, veoma je važno da vaše radne cipele čuvaju vaša stopala od vanjskih utjecaja poput:

  •  kiše
  •  snijega
  •  niskih temperatura
  •  Klizanja

Radne cipele također često dolaze s dodatnom zaštitom u obliku kapica za prste, antistatičke zaštite, zaštite od probadanja i slično. Svi modeli moraju biti certificirani, kako bi njihova razina zaštite bila ocijenjena. Tako ćete kod kupovine znati koju vrstu odabrati s obzirom na posao kojim se bavite i uvjete u kojima radite.

Ova kategorija: