Automoto i oprema

Pričekajte dobru akciju i kupite zimske gume

Današnje trgovine u kojima se prodaju autodijelovi i razna autooprema sadrže jako veliki broj različitih proizvoda. Neke trgovine drže robu samo određenih proizvođača, a neke nude proizvode brojnih proizvođača. Neki od najprodavanijih proizvoda koje možete u njima kupiti su svakako gume za auto. Možete se odlučiti za zimske i ljetne, ali i za one namijenjene vožnji tijekom cijele godine.

Provodite li puno vremena u automobilu, svakako je bolja opcija imati dva seta guma. Zimske su puno važnije i važno je odabrati što kvalitetnije modele. Cijena im može biti dosta visoka, no često trgovine s autodijelovima nude i posebne akcije i popuste pomoću kojih možete dosta uštedjeti.

Ulovite dobre akcije u trgovinama s autodijelovima

Za brojne vozače koji planiraju kupiti zimske gume akcija je ono što će prvo potražiti kada pregledavaju ponude različitih trgovina. Naime, zbog velike konkurentnosti, proizvođači auto guma se trude privući svoje kupce brojnim popustima. Često se tako nude zimske gume na akciji i tom prilikom je moguće poprilično uštedjeti.

Ovisno za kojeg se proizvođača zimskih guma odlučite te ovisno o njihovim dimenzijama, ušteda na akciji može iznositi i do nekoliko stotina kuna po samo jednoj gumi.

Razlike između ljetnih i zimskih guma za auto

Brojni vozači ne razmišljaju previše o razlici između ljetnih i zimskih guma. No, one itekako postoje. I dobro je znati nešto o njima, kako biste bili upućeniji prilikom kupnje i pronalaska idealnih guma za vaš automobil. A razlikuju se po:

  •  strukturi
  •  sastavu 
  •  konkretnom uzorku gazne površine

S obzirom na niske temperature koje su karakteristične za zimu, zimske gume imaju mekani sastav i gaznu površinu punu vrlo sitnih utora, kako bi što bolje prianjale uz površinu i kako biste mogli lakše brzo zakočiti kada je to potrebno.

Pravo vrijeme za kupnju zimskih guma na akciji

Kada su u pitanju zimske gume akcija se može često očekivati neposredno pred zimsku sezonu. A ona nije ista u svakoj zemlji. Primjerice, u Hrvatskoj ona traje od 15. studenog do 15. travnja. Stoga, neposredno prije toga pregledavajte ponude trgovina u kojima se prodaju autodijelovi u potrazi za dobrom akcijom. 

Akcije se razlikuju i nisu uvijek iste, a obično se odnose na određenog proizvođača ili određene dimenzije.

Akcije na određene proizvođače

Ponekad će trgovine ponuditi posebne akcije na zimske gume određenih proizvođača.     Primjerice, na akciji će biti samo proizvodi tvrtke Michelin, Sava, Goodyear i sl. To je odlična  mogućnost za kupnju njihovih proizvoda po znatno nižim cijena od uobičajenih.

Akcija na određene dimenzije guma

Automobilske zimske gume se kupuju prema dimenzijama kotača. Sve potrebne podatke možete pronaći u knjižici vozila. Ponekad će trgovine ponuditi akcije na samo određene dimenzije auto guma, primjerice samo za one s promjerom od 16″.

Odlične akcije na auto gume u web trgovinama

Već neko vrijeme se auto gume mogu kupiti i u brojnim web trgovinama. Neke su specijalizirane upravo za prodaju auto guma, dok se u nekima mogu pronaći i autodijelovi te razna druga oprema za auto. Bilo kako bilo, u njima se često mogu pronaći brojne akcije zimskih guma. S obzirom da je uobičajena cijena u tim web trgovinama često niža od onih o lokalnim, lako je zaključiti da ćete puno uštedjeti ako još ugrabite i dobru akciju ili popust. 

Takve web trgovine često imaju i mogućnost slanja newslettera u kojima najavljuju takve akcije. Zato, ako tražite akcije zimskih guma, svakako se pretplatite na njega kako biste pravovremeno dobili informacije o početku akcije guma.

Online kupnja autodijelova

Osim kupnje guma za auto, posljednjih nekoliko godina se vidi porast broja web trgovina u kojima se na prodaju nude razni autodijelovi. Neke web trgovine su se specijalizirale za određenu marku vozila pa prodaju samo autodijelove te određene marke, dok su druge orijentirane na kvantitetu te se u njima mogu kupiti autodijelovi za sve marke automobila.

Kupci sve više cijene online način kupnje autodijelova iz više razloga:

  • niža cijena nego u lokalnim trgovinama
  • puno brži pregled različitih proizvoda
  • mogućnost odabira pregleda samo proizvoda koji odgovaraju određenoj marki automobila
  • česte akcije i popusti

Ako dosad niste razmišljali o ovakvom načinu kupnje autodijelova, svakako to isprobajte. I možda se priključite rastućem broju kupaca koji na ovaj način pronalaze sve što im je potrebno za njihove limene ljubimce.

 

Ova kategorija: