Automoto i oprema

Prijenos robe na krovu automobila

Transport robe i ljudi je nešto čemu težimo još od prvih civilizacija. Prije nekoliko tisuća godina to je bila velika prepreka za naše pretke širom svijeta. Kako prenijeti nešto od točke A do točke B najefikasnije i najbrže. Istu tu muku mučimo i mi danas, bez obzira na silno napredovanje tijekom proteklih godina i dalje nije lako prenositi ni robu ni ljude.

Danas prosječno domaćinstvo posjeduje dva automobila, što je sasvim dovoljno da se izvrši transport svih ukućana na sve potrebne lokacije. Ipak, na red dolazi roba i stvari koje idu uz ljude. Ovo može biti problem jer dosta automobila nema adekvatan prostor za odlaganje svega toga tijekom puta. Posljednjih godina na našem tržištu su se pojavili krovni nosači, koji su napravili veliku revoluciju, kada je prijevoz robe u pitanju.

Kupovina i montiranje nosača

Svakako da ste do sada primijetili da su krovni nosači već fabrički ugrađeni na pojedine automobile, međutim ako vaš ljubimac nema ovakve nosače vi ih možete kupiti. Ako vaše vozilo nema nikakve nosače na sebi vama trebaju krovni nosači za vozila bez uzdužnih nosača, ali ako ipak imate uzdužne onda tražite univerzalne nosače.

krovni-nosaci

Zvuči komplicirano? Zapravo je vrlo jednostavno, vaš prodavač će vam najbolje objasniti sve što se tiče kupovanja i montiranja nosača, ali budite sigurni da to uradite kako treba. Iako je postupak veoma jednostavan i ne bi trebao oduzimati više od 10 minuta, svakako se pozabavite, kao što ćemo se i mi pozabaviti sigurnosnim problemima koje nose krovni nosači.

Ponašanje i sigurnost vozila s nosačima

Svako vozilo se na putu ponaša drugačije, pa zbog toga kada sjednemo u tuđi automobil možemo imati čudan osjećaj, jer smo navikli na jedno okruženje, a sada smo u drugom. Istu stvar možete primijetiti kada postavite nosače. Iako imaju jako malu površinu sa zrakom, nosači mogu stvarati mali otpor istom pa možete osjetiti nešto drugačije iskustvo tijekom vožnje.

Slijedi ono najvažnije – sigurnost. Krovni nosači generalno su sigurno, međutim morate paziti da prilikom kupovine kupite one kvalitetne kako kasnije ne bi zažalili ili još gore bili povrijeđeni u nesreći koja je posljedica loših nosača. I čak kada kupite nosače dobre kvalitete, postoji mala mogućnost da ih nećete dobro namontirati. Da biste ovo uradili kako treba pratite uputstva i nikako nemojte odstupati, razmišljajući „ovo je nevažno“, kada je sigurnost u pitanju ništa nije nevažno i svaka sitnica može napraviti razliku.

Prečitajte više i o tome koje je kvalitetno motorno ulje i kako se označava.

Ova kategorija: