Zdrava prehrana i sport

Proširene vene na nogama nestaju zauvijek uz ovaj trik

Odavno već ne nosite kratke, vruće hlačice, ljetne haljine i mini suknje? Skidanje na plaži u bikini vam je prava noćna mora? Dobra vijest je što se ružne izbočene i modre vene mogu ukloniti, i to zauvijek! Bitno je samo da reagirate na vrijeme. Ako budete čekali da problem postane preozbiljna, ni operacija vam neće pomoći. Tek u poodmakloj dobi, kada više ne bude pomoći, shvatit ćete koliko je ovo zapravo ozbiljan problem.

Proširene vene na nogama nisu samo estetski problem, već i zdravstveni. Mogu biti pokazatelj težih problema s cirkulacijom, koja utječe na elastičnost krvnih sudova. Kao posljedica, mali zalisci unutar vena prestaju raditi kako treba, krv teče u suprotnom smjeru i nakuplja se unutar vene. Tada vena postaje proširena, odnosno varikozna vena. Ako se ovo stanje zapostavi može izazvati bolove, svrab, otjecanje, otežano hodanje i druge nelagodnosti. Ukratko – pogoršava kvalitetu života! U konačnici dovodi i do moždanog udara, tromboze i srčanih problema…

Problem ne nestaje sam od sebe. Zato čim primijetite prve simptome, ili se nalazite u rizičnoj skupini za dobivanje proširenih vena (dugo stojite ili hodate, trudni ste ili pretili) potražite pomoć.

Prirodno rješenje za vene na nogama

Kako problem proširenih vena muči svaku drugu ženu u nekoj životnoj dobi, a ni muškarci nisu pošteđeni, već dugo vremena se vode razna istraživanja o prirodnim formulama koje pomažu. U laboratoriji je sproveden veliki broj ispitivanja i testiranja različitih sastojaka, formula i preparata. Kao jedan od najboljih sastojaka izvodio se neven, koji je svoje mjesto našao u većini preparata koji uspješno pomažu kod tretiranja proširenih vena.

S obzirom na njegovu učinkovitost, preparati na bazi nevena nerijetko su jako skupi. Kako zahtijevaju redovito korištenje, to može preopteretiti vaš budžet. Zato ćemo vam otkriti kako sami možete napraviti mast na bazi nevena.

https://www.youtube.com/watch?v=XiBF8s7pbYY

Neven cvjeta u travnju i svibnju, a može se naći na livadama i vrtovima. Za pripremu vam je potrebno: oko 4 šake nevena (cvijeće, stabljike i lišća), koji ćete sitno nasjeckati i oko 500 grama masti. Prvo mast zagrijte na najjačoj temperaturi i kada je vrela ubaciti isjeckani neven te ostavite da proključa. Kada proključa promiješajte i sklonite s vatre. Smjesu ostavite u poklopljenoj posuditi u kojoj ste pripremali preko noći, na sobnoj temperaturi. Sutradan je blago zagrijte tek toliko da ju možete procijediti.

Tako dobivenu mast pakujte u jednu ili više posudica, kako vam je praktičnije, i koristite svakodnevno. Tijekom nanošenja masti na pogođena područja blago masirajte kako biste poboljšali cirkulaciju. Mast je prirodna pa je smijete koristiti i više puta tijekom dana, ali svakako vam savjetujemo da uz to povedete računa o prehrani, fizičkoj aktivnosti i drugim navikama koje utječu na proširene vene.

Ova kategorija: