Dom i oprema

Rasvjeta nije namijenjena samo za plafon

Kada spomenemo rasvjetu obično pomislimo na plafonijere i lustere koji krase naše dnevne boravke, sobe i hodnike. Ipak, rasvjeta ne mora biti ograničena samo za montiranje na plafon, postoji nekoliko tipova svjetla koje možete montirati ni manje ni više, nego na zid!

Unesite nešto novo i osvježavajuće

Standardna rasvjeta za plafon je vjerojatno već svima dosadila i postala nešto staro. Baš zato se zadnjih dana na tržištu kupuju proizvodi koji spadaju u kategoriju zidna rasvjeta. Kupovinom ovakve rasvjete kupci obično u svoje sobe u glavnom unose nešto novo i interesantno.

Igranje s različitim oblicima zidnih lampi i ostalih proizvoda zidne rasvjete sigurno može biti zanimljivo. Razlog više da se poigrate s ovim jeste i činjenica da svjetlost pod različitim uglovima može stvoriti i različite efekte pa tako unijeti još nešto novo, a ne samo činjenicu da je svjetlo u vašoj kući zidna rasvjeta.

Izbor i nabavka

Kada je u pitanju unutrašnje osvjetljenje posljednjih godina najbolji proizvodi se vezuju za led tehnologiju. Ono što su glavne karakteristike led tehnologije jesu činjenice koje i jesu najbitnije kod rasvjete. Mala potrošnja, lijep izgled, dobra kvaliteta izrade rasvjete, ali i same svjetlosti, te u konačnici mnogo duži životni vijek.

U odnosu na standardnu rasvjetu, led tehnologija koristi višestruko manje struje, a traje višestruko duže, te uz sve to pruža mnogo bolju kvalitetu svjetlosti. Kada je u pitanju zidna rasvjeta koja koristi ovu tehnologiju u kombinaciji s nekim dodatnim efektima koji se tiču uglova pod kojima svjetlost pada na pod i slično mogu se stvoriti prava mala čuda u okvirima hodnika, spavaće i drugih soba.

Nabavka rasvjete sigurno treba biti obavljena kod ovlaštenih prodavača, no kada idete u klasične radnje koje se bave prodajom ovakvih stvari izbor je obično ograničen, u najboljem slučaju.

Novo doba

Kako je ovo novo doba donijelo i nove tehnologije, među kojima je i led, tako imamo i prodavnice na internetu koje nam omogućavaju da biramo i kupujemo različite proizvode. Zidna rasvjeta može postati dio vašeg doma koliko sutra, samo ako odlučno izaberete i poručite proizvod iz ovog domena, vjerujte nam na riječ – nećete se pokajati!

Lusteri su pravi dragulji vašeg doma. Najbolje je imati jedan luster koji će se naći u centralnom delu vašeg doma, u dnevnoj sobi ili iznad trpezarijskog stola. Čitajte više …

Ova kategorija: