Zdrava prehrana i sport

Savjeti za učinkovito uklanjanje bora

Svakodnevno se borimo s mnoštvom stvari: poslom, kućom, djecom, susjedima, a i s nama samima. Ponekad nam se čini da kada jedna stvar krene po krivu sve krene po krivu i odjednom se nađemo s mnoštvom problema i briga. Na svu sreću, jedna je briga stvar prošlosti. Naša koža je često izvor problema, pogotovo ako volimo glatku i čvrstu kožu i mladenački izgled, a on nam se s godinama počne izmicati. Neki možda znaju osjećaj kada vas nazovu „gospođom“ u smislu da imate 10 godina više nego je vaša stvarna dob. Pa, ne trebate imati takvih briga jer su bore sada stvar prošlosti. U nastavku pročitajte kako ukloniti bore i povratiti koži mladenački izgled.

1. Kako ukloniti boje – čuvajte se sunca

Sunce je najveći uzročnik bora na našoj koži. Sunce igra važniju ulogu u stvaranju bora nego genetika i nasljeđivanje. Osobe koje se klone sunca te se ne sunčaju imaju kvalitetniju kožu i manje bora od osoba koje su neprestano izložene suncu. Ako se pitate kako ukloniti bore, a morate biti na suncu makar ponekad, svakako počnite nanositi kremu za zaštitu od sunca prije svakog izlaska iz kuće.

2. Kako ukloniti bore – zaboravite na cigarete

Istraživanja su pokazala da dim cigareta postaruje kožu tj. dovodi do pojave preuranjenih i neželjenih bora. Dim cigarete sadrži enzim koji napada kolagen i elastin u koži te se ona ne može oporaviti i stvaraju se bore.

3. Kako ukloniti bore – obogatite prehranu ribom

Ako ste u mogućnosti počnite jesti više ribe. Riba je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje igraju važnu ulogu u njezi kože te ju čine mladolikom i zategnutom, a ujedno pomažu pri prevenciji i uklanjanju već nastalih bora.

4. Kako ukloniti bore – nemojte se pretjerano umivati

Dermatolozi preporučaju da se umiva samo onoliko koliko je prijeko potrebno, dodatno pranje lica više šteti nego što koristi. Naime, voda iz slavine lišava kožu prirodnih ulja i vlage koja pomaže u zaštiti protiv bora. Ujedno, ako vaš sapun ne sadrži sredstvo za hidrataciju, najbolje je prati lice otopinom za čišćenje lica.

5. Kako ukloniti bore – kreme

Još jedan od načina za uklanjanje već uznapredovalih bora jesu kreme za bore. One djeluju tako da pospješuju proizvodnju kolagena koja obnavlja kožu i uklanja bore s vašeg lica. Uz pravu kremu i zdravu prehranu možete imati savršeno glatku kožu. Pratite ove savjete i bore će postati vaš najmanji problem.

Optika MojOptik nosi ime kvalitete. U Ljubljani se nalazi velik broj optika, optičkih i oftalmoloških centara i drugih uslužnih obrta vezanih uz korekciju vida. Čitajte više …

Folna kiselina posebno je važna za trudnice. Folna kiselina štiti plod od mogućeg nastanka urođenih defekata centralnog nervnog sistema, a posebno kičmene moždine. Čitajte više …

Ova kategorija: