Tehnologija i internet

Smjestite web stranice na pouzdano mjesto

Različite vrste smještaja web stranica

Kako smo ranije naveli, VPS hosting internetske stranice je jedna od najpopularnijih vrsta, ali i dalje ima onih koji će se radije odlučiti za neku drugu vrstu. Najjeftinija vrsta je dijeljeni web hosting. Kod njega se dobiva mjesto na određenom poslužitelju. Osim vas, brojni drugi korisnici također dobiju svoje mjesto i tu leži najveći problem. Naime, svi resursi servera dijele se na sve korisnike i ponekad može doći do problema. 

Korisnici koji traže najskuplje i najnaprednije rješenje zakupljuju cijeli poslužitelj. Ta usluga je svakako odlična, no imajte na umu da nije lako administirati cijeli poslužitelj, odnosno morate imati određeno informatičko znanje da biste to mogli odrađivati. Zato mnoge tvrtke nude i održavanje ovakve usluge i to se svakako isplati uzeti ako sami nemate dovoljno znanja za to.

Jednostavnija administracija uz cPanel

Iako postoji razni načini administracije tog virtualnog dijela, najpopularnije je korištenjem sučelja za administraciju cPanel. Riječ je o sučelju orijentiranom na web pomoću kojeg možete vrlo jednostavno upravljati svojim hosting paketom. Tako putem njega možete:

  • Stvarati nove e-mail adrese
  • Kreirati MYSQL baze podataka
  • Konfigurirati razne postavke
  • Vršiti preusmjeravanja na određene web stranice itd.
Administracija cPanel

Iako postoji razni načini administracije tog virtualnog dijela, najpopularnije je korištenjem sučelja za administraciju cPanel.

No, ono zbog čega je korisničko sučelje cPanel steklo toliku popularnost među korisnicima je upravo njegova jednostavnost rada. Naime, svi koji su navikli na rad u Windows operativnom sustavu ne bi trebali imati puno problema da se prilagode na rad u cPanel sučelju. Većina toga je vrlo jednostavno objašnjena te se sve radi na vrlo sličan način kao i u nekoj običnoj aplikaciji u Windowsima. 

Ova kategorija: