Što je korito prtljažnika i čemu služi?

Automobili se svakodnevno oštećuju. Na to ne možemo utjecati s obzirom da nismo uvijek mi krivi. Padaline, nepogode, prašina i vlaga stvari su koje se jednostavno dese i mi po tom pitanju ne možemo više no ispraviti što se desi.
Ljudi veliku pažnju daju vanjskom izgledu auta te se onda defekti koji su vizualno upadljivi rješavaju puno češće i puno brže. Bitno je imati auto koji lijepo izgleda izvana, ali često zaboravimo da je bitno auto njegovati i iznutra.

Vlaga koja se nakupi u autu, zajedno s mirisima i raznim prljavštinama može izazvati razne neugodnosti. No, što ako se dešava oštećivanje nekog dijela auta koji nam nije pod nosom i mi to ne primjećujemo?

Korito prtljažnika

Prtljažnik jedna je od stvari koja se zaista često koristi i mora biti u dobrom stanju kako bi se auto kasnije mogao preprodati, iznajmiti ili dati dalje.
Za zaštitu tog dijela auta, obično je praktično nabaviti korito prtljažnika.

Kako izabrati dobro korito prtljažnika?

Ono na što trebate obratiti pažnju na početku su svakako dimenzije. Ne želite uzeti model koji je preširok ili previsok. Nekad čak nije ni stvar u tome da korito ne paše te se vrata prtljažnika ne mogu zatvoriti do kraja, već se radi o tome da korito nekad i smanjuje efikasnost prtljažnika te vidljivost u vožnji unatrag.

Sljedeća bitna stvar je materijal. Mješavine polimera, guma i plastike najpopularniji su materijali za korita iz razloga što su izdržljivi na razne temperature jer su tehnički obrađeni.

Trebate svakako u obzir uzeti funkciju korita: prevozite li teški teret, ljubimca, nešto što može oštetiti ili namočiti auto? U tom slučaju bilo bi dobro da nabavite nešto što prijanja prtljažniku, nešto nepropusno.
Naravno, korito prtljažnika postoji za svaki model auta stoga se dobro raspitajte gdje je najbolji omjer cijene i kvalitete za vaš specifični model.

Što se događa ako nemate korito prtljažnika?

Ako nemate korito prtljažnika, nemojte misliti da su posljedice bezvezne i da vas ovaj članak navodi na nepotrebnu kupnju.
Ne samo da će prtljažnik biti prljav i da će se oštetiti (što automatski smanjuje vrijednost auta), već se u njega može uvući i vlaga i razni mirisi što čini ostale dijelove auta sklonije koroziji i smanjujete kvalitetu svoje vožnje zbog nedostatka neke „nebitne“ komponente.

Znate da se amortizeri stavljaju oko kotača tako da se tijekom kretanja u vozilu ne osjete sve vibracije. Više o tome ako slijedite članku.

Ova kategorija: