Dom i oprema

Trosjedi i dvosjedi za dnevni boravak

Kroz ovaj tekst fokusirat ćemo se na uređenje dnevnog boravka, kao najbitnije prostorije svakog stana. Koji trosjedi i dvosjedi za dnevni boravak su najbolji, kako rasporediti rasvjetu, gdje možete kupiti namještaj i odgovori na mnoga druga pitanja vas čekaju u nastavku teksta.

Uređenje dnevnog boravka

Uređenje dnevnog boravka podijelite u tri glavne faze:

  • Planiranje rasporeda namještaja i rasvjete
  • Uređenje podova i zidova
  • Kupnja namještaja i opremanje stana

Prva faza je najvažnija, jer zahtjeva pomno planiranje kako bi prostorija dobivala što više svjetla i rasvjeta bila pravilno raspoređena za dobro osvjetljenje. Drugu fazu uređenja morate odraditi prije kupnje namještaja, kako se ne bi slučajno uništio ili zablatio. Treća faza je ujedno i najdraža mnogima, a zahtjeva provedbu realizacije i potragu za namještajem koji ste zamislili.

Regali za dnevni boravak, dvosjedi i sav drugi namještaj koji planirate postaviti morate uskladiti sa ostatkom stana. Primjerice, ako planirate preuređenje samo dnevnog boravka, tada namještaj uskladite s uređenjem ostalih prostorija u stanu.

Sjedeća garniture od kože

Za stanove u kojima se ističe starinski drveni namještaj, odlično rješenje je sjedeća garnitura od kože. Iako koža ima svoje mane, koje smo već naveli kroz tekst, ništa se neće bolje uklopiti u starinsku kombinaciju i dati dozu luksuza stanu. Ne morate birati isključivo crnu kožu, već se možete odlučiti za neku drugu boju.

Sjedeća garnitura u L obliku

Sjedeća garnitura u L obliku može biti odlično rješenje za velike prostore, jer može po mjeri popuniti kut prostorije i tako zauzeti manje mjesta. Na nju se može posjesti i polegnuti cijela obitelj, a biti će i dovoljno mjesta kada dođu gosti, stoga L oblik sjedeća garnitura predstavlja najbolje rješenje za velike prostore. Dolazi u raznim bojama i materijalima, a na vama je da odaberete onu koja se najbolje uklapa u prostor.

Ova kategorija: