Dom i oprema

Ugrijte unutarnje ili vanjske prostore s grijačima prostora

Namjena

Kao što im i samo ime govori, osnovna namjena grijača prostora je zagrijavanje. Mogu ugrijati vanjske ili unutarnje prostore. Primjena u unutarnjim prostorima česta je u raznim tvornicama ili halama gdje je potrebno održavati određenu temperaturu. Na grijačima se namjesti točna temperatura i oni će je, nakon što je postignu, nastaviti održavati. Sve češće se grijači koriste i za zagrijavanje vanjskih prostora. Mnogi ugostiteljski objekti ih koriste kako bi s njima zagrijali terase. Kombinacijom više grijača prostora strateški raspoređenih po čitavoj terasi moguće je postići vrlo ugodnu temperaturu, bez obzira na trenutnu temperaturu zraka. Na takvim mjestima koriste se uglavnom samostojeći oblici grijača. No, osim njih postoje i razni drugi oblici koji se jednostavno mogu uklopiti u interijer ili eksterijer i koje na prvi pogled nećete ni prepoznati kao grijače.
Prilikom kupnje obratite pažnju na podatak o jačini grijača. O njemu ovisi veličina prostora koju će grijač prostora učinkovito grijati. Za male prostore nije vam potreban onaj velike jačine jer ga nećete u potpunosti iskoristiti. S druge pak strane, za velike otvorene prostore treba vam jači model, a u slučaju jako velikog prostora, ponekad jedan grijač neće biti dovoljan.

Vrste grijača

Možete izabrati između električnih i plinskih grijača. Električni su nešto kompaktniji jer ih je dovoljno uštekati u struju. Zato se mogu naći u raznim oblicima od kojih neki nakon što se postave izgledaju kao neki ukrasni elementi, a ne kao grijači. Plinske grijače morate spojiti na plinsku bocu pa su oni nešto većih dimenzija. Plinska boca uglavnom je diskretno sakrivena u unutrašnjosti pa i oni mogu izgledati vrlo atraktivno. Neki od takvih modela, osim samog zagrijavanja, nude i još pregršt zanimljivih dodataka. Neki tako imaju LED diode pa jako lijepo izgledaju u mraku, neki imaju zvučnike putem kojih možete reproducirati svoju glazbu spajanjem MP3 plejera i slično. Tražite li jedan takav multifunkcionalan plinski grijač, model TOC objedinjuje upravo sve te funkcije. Modernog je dizajna pa ćete ga lako uklopiti u svoj prostor, a ima i postolje s kotačićima za jednostavno premještanje. Za razliku od nekih drugih grijača koji dolaze u dijelovima, ovaj model dolazi potpuno sastavljen pa sve što trebate je spojiti plinsku cijev i upaliti ga.

Ova kategorija: