Automoto i oprema

Zamijenite halogene sijalice LED svjetlima u autu

Iz dana u dan LED tehnologija postaje sve popularniji i isplativiji način rasvjete. Halogene sijalice sve češće i češće se mjenjaju s LED tehnologijom, dok je unazad desetak godina ovaj način osvjetljenja bio u potpunosti nezastupljen. Sama brzina preuzimanja tržišta diktira ka tome da je LED rasvjeta bolji i isplativiji način za osvjetljavanje, te stoga u današnjem članku saznajte sve o tome kako postaviti led svjetla za auto.

Koje su prednosti korištenjem led svjetla za autu?

Već u uvodu napisali smo kako u odnosu na klasične halogene sijalice LED tehnologija ima niz prednosti prema kojima se svrstava u isplativiji i bolji način rasvjete. LED svjetla u autu donose veću dugotrajnost od klasičnog načina, a njihov deklarirani vijek trajanja je u prosjeku 50 tisuća radnih sati. Uz to LED svjetla u autu troše manje energije i ne opterećuju alternator i prema tome uopće ne otežavaju rad motora. Kod novijih automobila ovo ne predstavlja veliku prednost zbog jakih motora i akumulatora, no ukoliko koristite stari polovni automobil ovo je još jedna od prednosti za postavljanje LED svjetla za auto.

Led svjetla za auto

Također, kučište LED žarulja je u većini slučajeva aluminijsko, te one u sebi već znaju imati mali ventilator koji se brine o tome da ne dođe dopregrijavanja.

Negativne stvari LED rasvjete

Kod svake stvari može se pronaći i nešto negativno. Iako je kod kod LED rasvjete puno više pozitivnih stvari, kao negativnu možemo izdvojiti to da je u početku nešto skuplja investicija. Naravno, na dugoročno je s korištenjem LED svjetla za auto ipak ušteda, no početna investicija kod kupnje je nešto skuplja.

Zaključak o LED svjetlima za auto

Kao što ste već iz teksta mogli pročitati, korištenjem LED sijalice za auto donosite niz prednosti sebi i automobilu. Sebi što se tiče uštede, jer LED svjetla traju oko 50 tisuća radnih sati, a automobilu što se tiče smanjenju potrošnje akumulatora i olakšanju rada motoru. Budući da LED svjetla za auto gotovo nemaju negativnih stvari, vjerujemo kako bi svatko prije ili kasnije trebao razmisliti o tome da odbaci korištenje klasičnih halogenih sijalica koje iz dana u dan sve više postaju prošlost.

Provodiš puno vremena na motoru, a gume za motor više ne obavljaju svoju dužnost kao nekad? Onda im je krajnje vrijeme za zamjenu!  Čitajte više …

Ova kategorija: