Dom i oprema

Zidni krevet je inovativna ušteda prostora

Kupnja novog kreveta, bilo da je u pitanju opremanje životnog prostora po prvi put ili se radi o zamjeni starog kreveta za novi, jako je bitno da razmislite o svojim potrebama te kupite krevet koji će vam dobro služiti. Kupnja novog kreveta i odabir modela uvelike ovisi o prostoru u koji ga želite smjestiti. Ako je taj prostor ograničen, onda ste i vi ograničeni s izborom modela kreveta. Upravo zbog takvih prostorija, a kako pojedinci ne bi morali žrtvovati svoju udobnost, kreiran je zidni krevet.

Zidni krevet je mnogima idealno rješenje

Kada je vaš životni prostor ograničen ili toliko malen da je svaki kvadratni metar bitan, tada je zidni krevet ono što vam je potrebno. Takvi kreveti nisu ništa drugačiji od ostalih kreveta, osim što pružaju veliku uštedu prostora. U takvim prostorijama ono što je krevet po noći, po danu postaje ormar, a sam prostor doživljava potpunu transformaciju svoje namjene. Sam dizajn također je nešto drugačiji jer nema opruga, već ju je zamijenila žičana mreža koja je jednako sigurna i daje dovoljno jak oslonac za madrac koji možete izabrati po želji, kao i za uobičajeni krevet. Jedino se pažnja treba obratiti na visinu i težinu madraca jer će tokom dana on biti u vertikalnom položaju.

Tržište madraca dovoljno je široko kako bi osiguralo dovoljno velik izbor i za kupnju madraca za zidne krevete. Najveća mana zidnih kreveta je u tome što kako bi podigli krevet morate svako jutro pospremiti posteljinu te ju svaku večer ponovno izvaditi van. Zidni krevet se vrlo jednostavno podiže i spušta zbog materijala od kojeg su nerijetko izrađeni, a često ima i ugrađen mehanizam za spuštanje i podizanje.

Moderna primjena iz davne prošlosti

Iako se možda čini da je takva maštovita alternativa izum modernih dizajnera, on ipak dolazi iz davne prošlosti kada su krevete ugrađivali u modularne ormare s ogledalima, staklom ili posebnim svjetlima. Tada je zidni krevet imao i dodatne dijelove za spremanje odjeće ili posebne stoliće za uređivanje. Ima smisla kada se razmisli da su ljudi i tada težili uštedi prostora te im je cilj bio jednak kao i ljudima modernog doba. A zidni krevet na najbolji mogući način rješava problem nedostatka i uštede prostora.

Osim u domovima zidni kreveti česta su pojava i u kamp kučicama i drugim manjim životnim prostorima.

Ova kategorija: